Potatissalladen som är sommarens pärla

Den här salladen slår faktiskt de flesta jag gjort innan då det är jättegott att blanda citron och dijonsenap till en dressing som är smakbas till potatissalladen. Du kan äta den som den är eller till något grillat eller varför inte pulled pork

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön7 Blå 7 Lila 3

Ingredienser

  • Färskpotatis 800 g
  • Rapsolja ½ msk
  • Senap (dijon) 1 tsk
  • Citron ½ st
  • Honung, flytande 2 tsk
  • Kapris 2 msk
  • Salladsost (feta) 10% 150 g
  • Flingsalt 1 tsk
  • Basilika 1 kruka(or)
  • Spenat, färsk 70 g

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Skrubba och klyfta potatis, lägg i en plastpåse. Blanda ihop olja, senap, lite pressad citron och hälften av honungen. Häll över potatisen tillsammans med kapris i påsen och skaka runt så att allt täcks av dressingen. Fördela potatisen i en ugnsfast form och lägg ner hela osten. Pensla den med resterande honung och riv över citronskal. Sätt in i ugnen ca 30 minuter tills potatisen är mjuk och gyllene. Strö över flingsalt och blanda runt. Lyft över i en serveringsskål eller fat och blanda ner basilika och spenat.

/ Receptkälla Senapsrostad potatissallad

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

4 reaktioner till “Potatissalladen som är sommarens pärla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s