Nyttigare sätt att äta tacos på !

Tacos är väl inte det onyttigaste alternativet man äter men det går faktiskt att få det nyttigare och även få det gott i alla fall. Jag väljer att äta tacos ur skålformade salladsblad och bästa alternativet då är ju isbergssallad. Det går även att välja fullkornsbröd och sockerfri tacokrydda. Välj även den magraste köttfärsen och osten. Byt ut tacochipsen mot fräscha grönsaker med god örtkrydda på istället. Jag använder också alltid minifraiche istället för andra såser som de har vid tacohyllan. Kryddor är 0 poäng på så du kan blanda egen tacosås med valfria kryddor

Kan ge några toppenbra tips på recept här

Tacokrydda med 0 SmartPoints

 • Blanda 1 msk paprikapulver,
 • ½ msk spiskummin,
 • ½ msk oregano,
 • 1 tsk kakao,
 • ½ tsk lökpulver,
 • ½ tsk chilipulver,
 • ½ tsk salt och en knivsudd cayennepeppar.

Egen avocadokräm

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön3 Blå 3 Lila 3

Ingredienser

 • Avokado 1 liten ca 100 g
 • Lök ½ st, gul
 • Vitlök 2 klyftor
 • Fraiche 5% 1 dl
 • Persilja 1 msk
 • Örtsalt 1 tsk
 • Peppar 1 krm
 • Citron 1 st

Instruktioner

Hetta upp en stekpanna och bryn färsen i oljan. Tillsätt tacokrydda efter ett par minuter och slå i 2 msk vatten samt chilisås. Rör om och låt det sjuda ytterligare 5 minuter. Rosta tacoskalen i ugn, 200° i 3 minuter. Lägg lite strimlad sallad i botten på ett fat, ställ skalen ovanpå och fyll dem med grönsaker, tacofärs, ost, gräddfil och sås.

/ Receptkälla Egen ➜ Avocadokräm

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Zucchini-taco

3 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön5 Blå 3 Lila 3

Ingredienser

 • Zucchini (squash) 1 st, stor
 • Mandelmjöl 4 msk
 • Ost riven 31% 1 dl, cheddar (byt ut till magrare ost)
 • Ägg 1 st
 • Vitlökspulver ¼ tsk
 • Kycklingbröstfilé 3 st
 • Rapsolja 1 tsk Ananas, färsk ½ st
 • Curry 1 tsk
 • Tomat 1 st
 • Lök ¼ st, röd
 • Koriander 2 msk, hackad
 • Lime 1 tsk, pressad
 • Chilipeppar 1 tsk

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Riv zucchini och pressa ur så mycket vatten som möjligt. Blanda ner cheddar, mandelmjöl, ägg och vitlökspulver. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper, det ska bli 6 st. Platta ut något. Grädda i ugn ca 30 minuter. Strimla kycklingfilé och tärna ananas. Stek kycklingen i olja och tillsätt sedan ananas och curry och låt fräsa med en stund. Tärna tomat, rödlök, koriander och chili fint. Blanda med limejuice och smaka av med salt. Toppa zucchinitacon med kyckling och salsa.

/ Receptkälla ➜ Zucchini tacos

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Nyttigare sätt att äta tacos på !

 1. Vi hade tacos idag faktiskt och då satt jag och tänkte på hur nyttigt är det egentligen med tacos. Kom fram till att det nog är ganska nyttigt, iaf så som jag äter det. Jag äter det utan bröd, lätt crème fraîche och bara lite tacosås men massa grönsaker.
  Fast idag tyckte jag inte att det var gott med tacos men vad gör man inte för sina barn.

  Gilla

 2. Tack för bättre alternativ 🙏🏻🙂. Det ska lägga på minnet. Något
  Ingrediens kan man ju byta ut. Ta en sak i taget. Testa de en bättre alternativa varje gång man äter tacos.

  Ha det så bra! 🌸

  Gilla

 3. Jag gillar tacos. Brukar använda de där avlånga salladsbladen som är en blandning mellan isberg och romansallad (isberg använder jag alltid till hamburgare) sen använder jag oftast kycklingfärs.

  Zucchini tacos var något nytt måste testas

  Gilla

 4. Sedan starten på vvhar vi uteslutit tacokryddan helt och lärt oss att göra egen. Ett smart sätt att både spara pengar och sp. Har dock aldrig testat i isbergssallad, det måste jag tänka på att testa nästa gång 😃

  Gilla

 5. Det är så gott med tacos men nu var det länge sedan jag åt det. Zucchinitacos har jag aldrig testat men jag gillar zucchini i kombination med köttfärs så det är säkert gott. Hemgjord krydda är så mycket godare än köpt tacokrydda.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.