Fläskytterfilé med ugnsrostade rotfrukter

En god middag med blandad kompott av rotfrukter. Smaken av vaniljstången gör det där lilla extra och pepparsåsen gör såklart också hela rätten. En god helgmiddag på tu man hand eller en god middag för hela familjen då de flesta barn gillar potatis och morötter.

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön9 Blå 9 Lila 5

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Fläskytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och pepparsås

Ingredienser

 • Potatis 800 g
 • Rödbetor, färska 2 st
 • Morot 250 g
 • Palsternacka 2 st
 • Olivolja 2 tsk
 • Schalottenlök 1 st
 • Margarin flytande 80% 1 tsk
 • Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2½ dl
 • Kalvfond 2 tsk, 1-2 tsk
 • Peppar 2 tsk, pepparmix
 • Vaniljstång 1 st
 • Fläskytterfilé 600 g
 • Margarin flytande 80% 2 tsk

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Skala potatis, rödbetor, morötter och palsternackor. Skär potatis och rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över oljan, krydda med salt och peppar och sätt in i ugnen ca 30-40 min. Ta ut och rör med jämna mellanrum. Skär morötter och palsternackor i stavar och lägg i ugnsformen med potatis och rotfrukter när det återstår ca en kvart. Skala och hacka löken, bryn glansig i margarin. Häll i matlagningsgrädde, fond och pepparmix. Lägg i en hel vaniljstång. Låt puttra på svag värme på spisen under lock. Skiva fläskytterfilén och bryn skivorna i margarin. Lägg skivorna i pepparsåsen och låt puttra tills de är klara, ca 7 min. Servera köttet med pepparsåsen (släng vaniljstången), ugnsrostad potatis och rotfrukter.

/ Receptkälla ➜ Fläskytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och pepparsås

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Fläskytterfilé med ugnsrostade rotfrukter

 1. Men såå gott. Älskar rostade rotfrukter, men tyvärr äter inte min man det. Han fick en kraftig magsjuka efter det en gång. Nu tror vi inte det berodde på det, men han kopplar ihop det.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.