Cheesecaken som blir en hit på festen !

Vankas det kalas, dop, fest?! Ja vad som för att du ska baka något extra gott?! Ja då kan jag tipsa om den här FROZEN CHEESECAKE MED BÄR från viktväktarna. Det blir alltid lite extra gott när man fryser cheesecake, det är väl egentligen det traditionella receptet. Numera finns det ju många recept på cheesecake som man inte behöver frysa. Jag föredrar frusen och här får ni då ett gott recept på en god cheesecake

10 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön 14 Blå 13 Lila 13

Ingredienser

  • Digestivekex 10 st
  • Smör 50 g, smält
  • Vispgrädde 40% ovispad 2 dl
  • Ägg 2 st
  • Socker 1 dl
  • Vaniljstång 1 st
  • Turkisk yoghurt 10% 4 dl
  • Citron ½ st, saft och rivet skal
  • Bär, färska 1 liter
  • Florsocker 1 msk

Instruktioner

Smula kexen, blanda med smöret och lägg i botten på en springform. Ställ kallt. Vispa grädden och ställ kallt. Separera äggen och vispa vitorna hårt tillsammans med hälften av sockret. Ställ kallt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa ihop äggulor, yoghurt och resterande socker med vaniljfröna, citronzest och citronsaft. Vänd sedan ner äggvitorna lite i taget och till sist grädden med en slickepott.

Häll smeten över digestivekexen i formen, täck med plastfilm och ställ kallt i frysen. Ta ut formen 10 minuter innan servering, lägg på färska bär och pudra med florsocker.

/Receptkälla ➜ Frozen cheesecake med bär

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Cheesecaken som blir en hit på festen !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.