Sommarkvällar och oro för höstens pandemi ?!

Såklart vill vi ha sommarkvällarna kvar!

Nog för man älskar alla årstider och jag är en sådan som tycker höst och vårmodet är det snyggaste på hela året. Jag älskar i alla fall Sommaren, svala kustvindar, långklänningar, havet, sommarkvällar. Det är det som för mig är det allra bästa med sommaren utan tvekan. Något som skrämmer mig lite mot hösten är att vi kommer ha rutiner och alla är tillbaka igen efter sina utlandsresor och då drar de kanske (notera kanske), med sig corona och covid-19 och det blir en smittspridning igen. Såg en intervju just om det igår att det är just det som är en stor anledning till att vi börjar få hit mer spridning igen. Samt att ungdomarna inte är helt vaccinerade än och att det också en en bidragande anledning.

BQ pratade med en bekant till oss häromdagen, de tänkte då ta eventuellt en sista minuten resa till Turkiet nu innan skolorna börjar, VARFÖR?!. Måste man ha så enormt bråttom!, vi är inte safe card än. Att vi öppnar upp samhället mer, och att vi vågar träffas lite mer nu, det är vi absolut värda. Dock så måste man ju fortsatt vara försiktig. Ja jag ska väl inget säga, vi åkte till två populära utflyktsmål på semestern både Öland, Stockholm och Gröna lund. Ja, kanske var gränsfall, jag vet inte !

Utomlands skulle jag inte åka nu trots att man tar snabb-test innan man åker och tar snabb-test när man kommer hem. Jag skulle ändå inte för jag känner att det är inte helt riskfritt än utan man utsätter både sig, andra och samhället för smittspridning då. Visst man kan smittas då man går på ICA och handlar. Det kan vi redan om allt det jiddret det vet vi det är bla bla bla. Det är dock ett sunt förnuft tycker jag som säger att vi ska inte ut och resa ännu. Det är ju trots allt bevisat att det är där stor del smitta sprids.

Skulle du våga resa utomlands nu och nu när man öppnat upp mer, vågar du röra dig mer fritt nu utan att du känner av oron för att bli smittad?

Mitt svar på frågan: Jag har munskydd i väskan jag tar fram. Jag har även handsprit i väskan och jag håller avstånd på offentliga platser i den mån det går. Jag vågar nu röra på mig mer ute. Jag känner en oro nu när vi går mot hösten och folk kommer hem från sina utlandsresor och skolor och arbetsplatser öppnar upp som vanligt igen, vad händer då?!

Det är 14 dagar kvar sedan får vi vaccinationsdos två och visst då känns det lättare. BQ sa att man kan få ta sprutan tidigare om man vill. Man kan ta efter 4 veckor på sådana där drop-in ställen. Jag har inget befog för det och jag kan inte säga att det är rätt utan det är vad han hört. Han funderar lite på att göra det för att få det gjort. Jag dock som jag nämnt tidigare har allergi och då får jag inte ta på drop-in ställen utan på en vårdcentral där det finns en doktor på plats. För mig är det då inte aktuellt ändå.

Är du färdigvaccinerad och är du orolig för hur hösten blir?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Sommarkvällar och oro för höstens pandemi ?!

 1. Va fint du och Bellis matchade varandra på korten ❤

  Ja du jag har inte vågat mig iväg någe längre än runt här där jag bor o någon enstaka tågresa på en timme. Är något som sagt stopp fast jag längtar efter både släkt och vänner så håller jag mig på kanten. Ska få vaccination nr 2 i morgon. Så får se om jag blir lite mer avslappnad utav den.

  Alla bränder som händer just nu gör att jag känner ännu mera nej till att resa. Är so mycke med både pandemi och globala förändringar att jag känner stor uppskattning för vad jag har här och nu och att framtiden kommer att bjuda på andra ting 😉

  Ha en jätte fin dag!!!

  Gillad av 1 person

 2. Jag håller verkligen med dig. Att samhällen öppnas upp betyder inte att pandemin är över, man måste fortsätrahålla avstånd och vara försiktig men det är så många som verkar tro nåt annat. Skrämmande. Jag förstår inte heller varför folk måste åka utomlands innan allt är säkert. Förstår att längtan finns men nånstans måste väl ändå sunt förnuft och respekt mot andra finnas?

  Gillad av 1 person

 3. Jag själv är färdigvaccinerad men skulle inte ens tänka tanken att åka utomlands. Jag tycker det är ändå stor risk att bli smittad och kanske då av en variant som kanske inte finns i Sverige. Jag tror man inte ska ta den andra sprutan tidigare än du skriver och som du berättar kan du inte ta den på en drop in plats och ta den där läkare finns tillgänglig utifall om man får en reaktion av sprutan.

  Gillad av 1 person

 4. Håller gärna till i Sverige för tillfället. Känns bäst och visst finns en oro, men jag har valt att inte tänka på det. Jag får min andra spruta i morgon och det känns skönt. Alla längtar tillbaka till allt och det gör jag också. Tror det är viktigt att göra det som känns bäst för en själv.

  Gillad av 1 person

 5. Jag håller med dej helt jag känner med en viss oro att det ska sprida sej i gen då folk har varit utomland eller att alla inte har tagit vaccinet och nu speciellt när skolorna kommer i gång i gen får hoppas att vi inte får en till våg nu i Sverige

  Gillad av 1 person

 6. Både jag och min man är fullvaccinerade och det är så skönt. Är dubbel till resandet och försöker läsa på. Det verkar vara ovaccinerade unga som blir sjuka. Tänker lite att det inte är resan i sig som är problemet utan mer hur man lever där. Samtidigt kan inte jag ta ansvar för de som väljer att inte vaccinera sig. Hoppas på vaccinationspass så det är ett krav för att få resa, gå på konserter, sportevenemang osv. Hård? Ja absolut men ser inget annat sätt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.