Mirres lövbiffsrätt med potatismos

I går gjorde jag en rätt där jag tog vad jag hade kvar hemma i kylskåpet och vad som skulle kunna fungera tillsammans som en rätt i enlighet med ➜ viktväktarna. Då fick jag till det här receptet och tänkte jag skulle dela med mig av det till er

/ LÅT ER SMAKAS

1 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön 8

INGREDIENSER

 • 1 ½ dl potatismos med lättmjök (motsvarar ungefär 2 potatis och ½ dl lättmjölk när jag höftar)
 • 2 Skivor lövbiff
 • ½ selleristjälk
 • 1 större salladslök
 • 3 broccoliblommor
 • 1 msk riven parmesanost
 • 1 msk olja
 • 1 krm svartpeppar
 • 1 krm grillkrydda
 • 1 krm örtkrydda
 • 1 krm salt
 • 1 krm muskot eller 1 krm örtsalt i moset

GÖR SÅ HÄR

Skala potatis och salta vattnet och låt potatisen kokas klart c:a 20 min. Tärna sellerin och skiva löken i skivor och stek grönsakerna i olivolja i en stekpanna tills sellerin är mjuk och löken gyllenbrun, minst 10 minuter men gärna längre och krydda dem med örtkrydda för en extra touch. Koka även broccoli så de blir mjuka i en egen kastrull. När potatisen är färdigkokt mosar du den till potatismos och har i lättmjölk tills du får den konsistens på potatismoset du vill ha. Riv sedan ner parmesanost över moset som ett avslut och rör ner det i moset. Krydda moset också om du så önskar, jag tipsar om alternativ nedan. Nu börjar du med lövbiffen medans grönsakerna fortfarande kokar i oljan. Lövbiff blir klart snabbt och det behöver man inte steka länge. Krydda dem med valfri kryddor, jag tipsar om några i receptet.

TIPS: Vill man ha mer smak på moset är det ju gott att krydda med muskot eller exempelvis örtsalt.

Jag råkade steka lövbiffen för länge och min kamera är så pass bra och gör bilderna för skarpa så just lövbiffen är här på bilden lite missvisande. Nu har jag ju tyvärr ingen annan bild att visa än denna.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Mirres lövbiffsrätt med potatismos

 1. Lövbiff som är så gott. Kul att du delar med dig av din version av lövbiff rätt. Ska definitivt fråga om vi kan äta lövbiff på boendet jag bor på nästa gång vi har boendemöte. Hoppas din helg blir bra.

  Gilla

 2. Det lät riktigt gott. Älskar skåprens när man kan slänga ihop något och det blir riktigt bra. Bra att du skrev ner det för annars brukar det glömmas och man kan inte göra det lika bra igen.

  Gilla

 3. Potatismos är gott till mycket. Äter inte lövbiff dock men funkar ju jättebra att byta till kyckling 🙂

  Gilla

 4. Potatismos och stekt lök råkar vara en av mina favoriträtter. Faktiskt riktig tröstmat när sån behövs. Jag äter inte animaliska produkter, men tycker receptet och rätten ser urtjusig ut. Kul att du hittat så till matlagningen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.