Maria Nila, F O B & Q for skin fungerar!

Jag tänkte tipsa om produkter och metoder som fungerar för mig och min hårbotten och problemen i typ stort sett håller sig borta. Det håller sig ju inte helt borta efter som jag stylar håret också och det är ju det som ger problemen på hårbotten i mitt fall. Jag är ju blonderad med kall färg i håret och för att det ska fungera både för färg och min hårbotten så har jag hittat produkterna för att det ska fungera. Med den metoden jag gör också så räcker produkterna extra länge också!

Är ni nyfikna, kika nedan så får ni veta mer !

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Produkter som håller hårbotten i form och används 1 gånger i veckan

FOB Shampoo Neutral där frisören tillsätter ➜ tillsatser – Hibiskus och cocosnöt som ska vara lugnande för hårbotten. Deras balsam i samma serie fungerar inte på mitt hår då får jag klåda direkt. Vad som fungerar är en kombination med ➜ Q for skin Conditioner tillsammans med FOB Neutral för mitt hår. Den metoden håller färg, hårbotten lugnoch kvalitén på håret blir jättebra. Med tanke på att jag är kallt blonderad så måste jag också använda silverprodukter efter ett tag. När det gått ungefär 3 veckor efter frisörbesök så måste jag börja använda silverprodukter. Då kör jag en metod som är att jag tvättar med produkterna här ovan 1 gånger i veckan och sedan varvar jag med produkterna nedan 1 gånger i veckan. Vilken produkt jag använder varierar, det är vilken intensitet jag vill ha på den kalla färgen som avgör.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Produkter som håller kalla blonda färgen i form och används 1 gånger i veckan

Maria Nila Silverprodukter. Jag tycker deras produkter är de som fungerat bäst på mitt blonderade hår och som jag heller inte får klåda av när jag tvättar varannan gång metoden med produkterna från Q for skin och F O B. Silvershampoo gör ju håret lite torrare och strävare. Därför varvar jag även med ➜ Pearl Silver Colour refresh och ➜ Sheer Silver Masque. När jag tvättar håret med ➜ Sheer Silver Shampoo så använder jag ➜ Maria Nilas Color Conditoner efteråt. Ett förtydligande är att jag använder endast EN silverprodukt åt gången 1 gånger i veckan och därför räcker dem väldigt länge då det går åt så lite på mig som är korthårig.

Alla produkterna är bra och håller den kalla blonda tonen fräsch fram tills nästa frisörbesök.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Produkter att ta till när man har lite sämre perioder

När jag får perioder som jag får extremt mycket klåda i hårbotten så brukar jag köra en kur på dessa produkter. Nu var det länge sedan jag behövde göra denna kur. Det är en intensivkur man ska göra i 14 dagar. Därför tänkte jag presentera just de här produkterna lite närmare eftersom de andra ovan förstår man nog rätt väl vad det är.

BLACKCURRANT NOURISHING OIL

Den här oljeprodukten ➜ Blackcurrant Nourishing Oil är ett oljeserum som man kan använda på fler ställen på kroppen. För hårbotten är den till för att ge extra näring vid torr hårbotten. Man masserar in en mindre mängd olja i hårbotten vid kvällen som man sedan tvättar ur på morgonen dagen efter. De rekommenderar att man gör detta varje kväll i en 14- dagars kur. Sedan kan man använda den regelbundet eller vid behov. För min del tänkte jag använda den som en kur för att sedan se om jag kan gå tillbaka till att bara använda schampo och balsam. Samt direkt använda oljan igen när jag ser behovet behövs igen. Vid extrema behov såg jag att de även hade ➜ svartvinbärskapslar som kan hjälpa till.

QUICK RELIEF SHAMPOO

Ett specialschampoo som är till för vanliga hårbottensproblem. En produkt som kan användas dagligen. Det är faktiskt så att har man hårbottensbesvär så är det bättre att tvätta det oftare än sällan. Man har ju i regel tänkt tvärtom! Det är faktiskt bättre att man tvättar bort beläggningar och rester från produkter i håret ofta. Produkten är även färgbevarande och vårdande även för behandlat hår.

Milt specialschampo för vanliga hårbottenbesvär såsom mjäll, torrhet och beläggningar. Kan användas dagligen eller vid behov. Schampot är utvecklat tillsammans med frisörer för att vara färgbevarande och vårdande för behandlat hår. Man använder ➜ Ouick Relif Shampoo tillsammans med oljan jag nämner ovan som en kur för att tillsätta näring åt irriterad hårbotten.

Q CONDITIONER

Här har vi balsam produkten ➜ Q Conditioner som ska återbygga och göra håret lent och följsamt. Dessa tre produkter tillsammans ska hjälpa till som ett startpaket tillsammans och ska vara det som kan krävas för att hjälpa hårbotten.

Bra med denna sida är att de säljer paketerbjudande på produkterna ➜Paketerbjudande

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Maria Nila, F O B & Q for skin fungerar!

 1. […] Sammanfattning: Därför färgar jag håret var 12:e vecka och nyansering var 6:e vecka. Klipper då således också håret var 12:e vecka. Ibland kanske man fräscha till och klippa om det behövs finjusteras något. Skulle jag klippa det varje gång så blir håret en enda uppklippning bara. Efter det sedan så varvar jag varannan gång och tvättar med silverprodukter hemma. Jag tvättar ena gången med ett allergi-shampoo och balsam. Gången efter med någon form av silverprodukter. Jag varvar där med färgbomb, inpackning och även silver-shampoo. Då har faktiskt mitt kallblonda hår hållit mellan frisörbesöken. Samt min hårbotten klarar också av det. Jag skrev om mina rutiner här och vilka produkter jag använder ➜ Maria Nila, F O B & Q for skin fungerar. […]

  Gilla

 2. Hur man ska vårda håret känns som en hel vetenskap. Jag beundrar din kunskap och ditt tålamod, du har säkert provat dig fram länge och använt mycket tid för att hitta rätt. Jag kör på Barnängens hårprodukter, men borde nog egentligen se mig runt lite mer. Har känslig hårbotten och under höstvintern får jag klåda. Är silverprodukterna även för grått hår eller hur funkar de?

  Gilla

  1. Just om det är bra för grått det vet jag inte, det är ju mer för att förnya ett behandlat hår och att ta bort det gula pigmentet och ta fram de kalla färgerna i ett blonderat hår. Då skulle du använda Q for skin det har hjälpt mig jättebra mot min klåda, eller likaså F O B. Ja jag har testat mig fram länge =D

   Gilla

 3. maria nila känner man till sen tidigare och är väldigt bra produkher:) kul att du hottat det som du känner att de funkar bäst med

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s