En hastighet på 100 km i timmen

När man inser att vi snart är där!

På sommaren är det svårt att sammanställa blogginlägg när man inte är ute och reser, finns då inte så mycket att skriva om annat än att man är ute och är och badar. Ibland kanske man tar en mjukglass eller så. Jag tänkte i alla fall sammansätta ett blogginlägg idag för att få lite rader här annat än receptinlägg. Receptinläggen är de inlägg som får mest klick på min blogg. Därför har jag många tidsinställda receptinlägg. Idag har Bellis och jag varit ner till stadslekparken och lekt loss lite. Bellis har sprungit och lekt i vattenstrålarna där. BQ har ju börjat jobba igen (tyvärr), väldigt tomt utan honom. Jag kommer vara hemma med henne den här och nästa vecka med. Efter det sedan så kommer hon ha en veckas förstart på fritis innan skolan sätter igång sedan för fullt. Hualigen är det redan dags, så fort det går tills allt är igång igen. Nästa vecka ska jag äntligen få klippa mig igen och fåi slingor och kall nyansering. Ja nu har jag tappat fäg och form på håret så den här veckan får jag gå med solhatt. Bellis ska också få klippa sig innan det är dags för skolstart hon också. Nu är vi hemma igen för lunch, paus från solen och värmen och har spelat spel. Nu kikar Bellis på Dora Utforskaren och jag landa här. Jag måste verkligen städa här hemma, vi har inte orkat i värmen. Jag ska ta tag i det nu i eftermiddag, för jag vill ha rent och färscht omkring mig. I går hade jag besök av min kompis Erica och hennes familj. Vi åt lunch och lekte på vår baksida. Vi hade det i alla fall supermysigt och tillbringade en bra stund där ute.

Vilken hemsk upplevelse !

På tal om annat så kom även ett tråkigt besked igår att en kompis till mig, hennes pappa hade kört på en hund när han körde på landsvägen. Han hade hastighet på 100 km/h som inte var något konstigt för det var så man fick köra där. Helt oförberett från ingenstans från skogen kom det en hund utspringandes över vägen och han hann såklart inte väja undan och hinna bromsa i tid för hunden i den hastigheten. Varför hunden var lös så nära vägen kan man ju verkligen ifrågasätta. Min kompis pappa hade såklart stannat och kollat läget och pratat med ägarna. Hunden började då att kräkas och de fick åka till veterinären med hunden, vilket de såklart skulle göras ändå. Hur det gått vet jag inte, det har inte fått veta något när jag frågade i förmiddags. Jag har ju svårt att tro att hunden kan överleva den smällen som blev. Tycker så synd om min kompis pappa som inte kunde göra något åt det alls, han gjorde så gott han kunde i alla lägen. Jag lider så med ägarna också, fy vad hemskt de ska må i allt.

Update: Fick precis nu veta att de fick avliva hunden, ohhh vad jag lider med de ägarna och min kompis pappa som får ha detta på sitt samvete. Skadorna på ryggen hade blivit så stora att det gick inte göra något för att rädda hunden tyvärr.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “En hastighet på 100 km i timmen

 1. Vilken härlig dag ni haft 😊 fy vad tråkigt för alla inblandade att det där hände och tråkigt att hunden inte överlevde. Oj va mycket skuld din kompis pappa måste ha 😢

  Gillad av 1 person

 2. Jag är imponerad över att du hinner blogga så mycket, jag får liksom inte till tiden nu när jag är ledig. Så konstigt, jag borde ha mer tid nu.
  Så otroligt sorgligt med hunden och fy bubblan för att vara den som kör på en hund… Usch!

  Gillad av 1 person

 3. Vilken härlig dag du och bellis hade. Tråkigt att BQ börjat jobba. Jag ska börja jobba nästa vecka. Så synd med hunden men jag ställer mig också frågan varför hunden var lös när det går en väg där man kör 100km/h på. Hoppas han kan släppa det tillslut för han gjorde inget fel för man har ju ingen chans att bromsa om det helt plötsligt kommer ut något djur på vägen.

  Gillad av 1 person

 4. ja det kan va lite segt o inte vet vad man ska blogga lm . har hafft lite bloggtorka. och dörför vänyar några dagar med o skriva

  Gillad av 1 person

 5. Ja i bland kan det vara svårt att sammanställa en hel dag på sommaren med bara ett blogg inlägg 🙂 vad tråkigt det där med hunden ❤

  Gillad av 1 person

 6. Tiden går väldigt fort på sommaren, min semester slutar idag och sedan är det vardag även om stora dottern har sommarlov ett tag till..Trist det där med hunden, den hade kanske smitit ut eller så var det dålig koll av ägarna

  Gillad av 1 person

 7. Usch, stackars alla inblandade. Ägarna är förmodligen förkrossade både för att hunden fick avlivas och för att var lös. Lider med din kompis pappa också, det är hemskt att köra på något.

  Prata inte om att tiden går fort! Jag har svårt att förstå att det är den 1 augusti snart. Gick vi inte precis in i juli? Den 19 augusti börjar min store i sjuan, högstadiet hur hände det liksom?
  Men det är några veckor kvar innan sommaren är helt slut iaf.

  Gillad av 1 person

 8. Fy så läskigt. Vi krockade med en älg som dog, men en älg är ju inget husdjur så det blir ju inte samma känsla. Däremot kunde det gått väldigt illa med oss…

  Gillad av 1 person

 9. ja klart man undrar varför den inte va bunden så nära en så stor väg? stackars hund det gick nog inte bra så stackars ägarna men de fick väl en obehaglig upplevelse o släpper väl inte lös igen
  ja det är lite samma med mej så tycker inläggen blir mindre o sämre nu . maken jobbar så blir inte så mycket här o nu regn en vecka
  Dora gillade mina barn med så bra de lär sej liksom
  ha en fin morgondag kramar

  Gillad av 1 person

 10. Jag tänker att på sommaren så händer det andra grejer som det inte annars gör när det inte är sommar & semester. För annars är det ju jobb, sköta hemmet, göra mat. Kanske något annat man hinner med 🙂.
  Mm det går snabbt. Sista vecka i juli. På söndag är det 1:a Augusti 😅. Skönt att klippa sig lite. Skulle jag med behöva. Men inte kommit till skott än med det.
  Kul för Bellis att leka loss. Springa i vatten stålarna. Sen skönt att slappa hemma.
  Ja, jag har heller inte städat så ofta här hemma. Men jag tog toaletterna en dag när det var svalare ute. För när det är 28-30 grader ute. Så pallar man inte att städa 🥵😊.

  Så trevligt att umgås med en vän. Kul för barnen att leka ute.

  Å fy! 😢 Både synd om din väns pappa & hunden. Det är det minsta som man vill lägga på sitt samvete. Skönt för hunden att inte behöva lida allt för mycket.

  Ta hand om dig❣️

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.