Vilken gröt är du?

Ja vilken gröt är du? Gillar du fruktgröt du mixat själv? Traditionell havregrynsgröt eller mannagrynsgröt? Det finns en stor uppsjö av dem bara man letar. Jag är nog egentligen ingen grötmänniska. Jag tycker det är gott då jag väl äter det.

Tänkte tipsa om några somriga grötar som viktväktarna har nedan

Recept 1 Gröt med frukttopping

1 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön 4

Recept 2 Gröt med färska bär

1 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön 9

Gröt med frukttopping

1 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön 4

Ingredienser

 • Havregryn 1dl
 • Vatten 2 12 dl
 • Salt1 krm
 • Banan 1st
 • Bär, färska 1 dl

Instruktioner

Koka upp havregryn, vatten och salt och låt småkoka ett par minuter. Servera tillsammans med skivad banan och hallon.

/Receptkälla Gröt med frukttopping Viktväktarna

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Gröt med färska bär

1 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön 9

Ingredienser

 • Havregryn 1 dl
 • Linfrön 12 msk
 • Vatten2 12 dl
 • Salt 14 krm
 • Hallon 1 dl
 • Mjölk 0,5% 1 dl
 • Honung, flytande 2tsk

Instruktioner

Lägg havregryn, linfrön, vatten och salt i en kastrull. Låt koka i ett par minuter. Servera med bär, mjölk och ringla över honung. Tips! Blanda ner kardemumma i gröten och du får mer smak.

Receptkälla Gröt med färska bär Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Vilken gröt är du?

 1. Äter alltid fiberberikad havregrynsgröt när jag äter frukost. Däremot har jag lingonsylt på och har aldrig testat att ha bär istället. Vet att det är rätt mycket socker i sylt men försöker inte ha för mycket. Mannagrynsgröt har jag aldrig gillat. Gör min havregrynsgröt i mikron men när jag var yngre så gjorde jag den på spisen.

  Gilla

 2. Jag brukar variera gröten ganska mycket, använder olikblandad musli i min gröt oftast brukar bli bra, topping är olika beroende på grötsort och vad som är i

  Gilla

 3. Jag brukar göra havregrynsgröt med rågkross i till det har jag även blåbär och hallon och förstås lite mjölk.
  Men man kanske ska prova på något annat så tack för tipsen

  Gilla

 4. Jag äter gröt väldigt sällan men om och när blir det antingen mannagrynsgröt eller risgrynsgröt. Havregrynsgröt gillar jag inte direkt 🙂

  Gilla

 5. Jag kokar sällan gröt men jag tycker väldigt mycket om det när jag väl äter. Mannagrynsgröt är en höjdare men den absoluta favoriten är havregrynsgröt med äkta smör i. Mums!

  Gilla

 6. Jag tycker om gröt men eftersom jag inte äter frukost hemma utan äter det på jobbet så blir det mest kvarg. Pallar inte stå och laga havregrynsgröt på jobbet, det blir inte lika gott när den är tillagad i micron.
  Mannagrynsgröt äter vi lite då och då här hemma, barnen älskar det.
  Risgrynsgröt kokar många gånger i nov/dec.
  Jag vill dock inte ha bär i min gröt.

  Gilla

 7. Jag gillar både fiberhavregryns gröt & mannagrynsgröt 😊. Å jag har på lingonsylt iaf på fiberhavregryns gröten. Jag gör heller inte så ofta gröt. Vet ej varför. Men när jag gör det så blir det oftast på lördagar. Blir ibland gröt uppe hos Kents mormor när vi är där 😊.

  Ta hand om dig❣️🌸

  Gilla

 8. Som du är jag nog ingen grötmänniska men gillar det förvånansvärt mycket när jag äter det. I perioder äter jag havregrynsgröt till både frukost och lunch, oftast med bärtopping. Kombon är mest för att jag är bekväm och vill att det ska gå snabbt. Hade säkerligen kunnat föredra andra sorter. En stor fördel med att äta gröt är att det är skonsamt mot magen, åtminstone mot min mage. Tack för inspon! Jag gillar den här typen av samlingsinlägg.

  Gilla

 9. Alltid fiberhavregrynsgröt till frukost…varje dag. Ibland med blåbär i men annars med lite psyllium husk.
  Kanel o lingon ovanpå med mjölk. 😊

  Gilla

 10. Tycker gröt är väldigt gott, men skulle inte kunna äta det varje morgon. Jag varierar gärna mellan havregrynsgröt (med sylt och mjölk eller bär och mjölk), risgrynsgröt eller mannagrynsgröt med traditionell kanel och socker som topping 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.