Paj från Italienska köket

Här är en god paj från det Italienska köket och det fick bli vår lördagsmiddag. Det var jättegoda smaker i det här receptet och man kunde känna att det var unika smaker mot vad man vanligtvis har i en köttfärspaj, bjud in er själva in i det Italienska köket.

MITT TIPS TILL ER: Det är ganska hög SP på denna paj och för att minimera det så gör jag så att jag tar cottage cheese mini, den är bara på 1,5 %. Det finns ytterligare en annan cottage cheese naturell som är 0,2 % istället för 4% som står i receptet. Jag tipsar även att man använder magrare ost på 12% och neråt istället för 17%. Använd osockrad chilisås och behöver inte ha 80% på margarinet. Med det räknat skulle man kunna få ner SP på grön upp till 5 SP. Det blir små justeringar som blir nyttiga minus ner på poängen och hela receptet och dagens poängranson. Vill man inte det så är detta i alla fall en festlig middag och den var riktigt god också.

Jag lägger ut originalreceptet, men tänk verkligen på att använda mindre % i produkterna än vad som står i receptet, det gör alltid jag!

/ LÅT ER SMAKAS

6 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön 15, Blå 14, Lila 14

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Ingredienser

 • Margarin flytande 80% 100 g
 • Cottage cheese, naturell 4% 100 g
 • Vetemjöl 3½ dl
 • Purjolök ½ st
 • Paprika 2 st, gul och röd
 • Vitlök 2 klyfta(or)
 • Rapsolja 2 tsk
 • Nötfärs 10% 500 g
 • Salladskrydda 1 tsk, italiensk
 • Ägg 1 st
 • Chilisås, tomat 1½ dl
 • Ost riven 17% 1 dl

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman cottage cheese, margarin och vetemjöl. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Förgrädda i 10 minuter. Strimla purjon (den vita delen), skär paprikan i tärningar och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i ett stekjärn och stek köttfärsen smulig på hög värme under omrörning. Vänd i purjolök, vitlök och paprika och låt det steka med några minuter, smaksätt med salladskrydda, salt och svartpeppar. Lägg färsröran i pajskalet. Vispa samman ägg och chilisås, slå det över pajen och strö sist över osten. Grädda pajen i ugn ca 20-25 minuter (håll koll på den och lägg eventuellt över folie mot slutet då chilisåsen kan brännas). Servera med sallad och strimlade sockerärter.

/ Receptkälla ➜ Italiensk köttfärspaj Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.