Hur gick det i Stockholm då?!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Hur gick det i Stockholm?!

Det är fler som frågat och vill gärna höra hur det gick i Stockholm efter mitt inlägg ➜ Felbokad och dela rum med en annan karl?! Jo du det var ju just snyggt, men jaja, det blev som det blev och man kan sura över det både nu, då och i efterhand. När jag bokade rummet så bokade jag för oss tre, skulle aldrig boka en sovsal när det är covidtider. Jag orkade inte ta det tjafset då utan vi fick finna oss i det eftersom det skulle bli svårt att få tag på ett nytt boende. Möjligtvis hade det fungerat, men vi hade då redan parkerat bilen, betalat den för hela vistelsen där och att få tag på ett boende i Stockholmcity på så kort varsel var ju bara att drömma om. När klockan var 22:30 på natten och vi släckt lampan och ingen annan boende kom in så tänkte vi nog att det var ordnat så han sov i ett annat rum just över natten vi var där. Jag hade svårt att somna på natten för jag slappnade inte av och hade svårt att komma till ro. När jag äntligen somnat så vaknar jag 01:32 på kvällen över att dörren öppnas och en kille går in på toaletten. Efter c:a 30 min på toaletten (ja det kändes så) så smyger han sedan ut och går lägger sig. Fast tror ni han la sig då? Nä, han skulle nog i säkert 30 min då med titta på sin telefon och vid något tillfälle så råkade han slå på ljudet, antagligen på Instagram. Vi fick alltså dela rum med en okänd människa på natten till morgonen. När klockan är 8 på morgonen har vi packat ihop allt vårt och så går vi ut från rummet. Mer än så ville inte vi dela rum med en okänd människa. Vi vet inte vem det var då vi bara såg en mörk gestalt i nersläckt ljus, hur han såg ut ingenting. Han sov genom hela morgonen där när vi packade ihop vårt. Vi checkade sedan ut kl 9 på morgonen från hotellet efter att vi ätit frukost trots att vi hade rummet till kl 12.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Vad ger Dalagatans Hostel för svar på det hela

Hotellet vi bott på är ett mellanting mellan vandrarhem och hotell och det heter ➜ Hostel Dalagatan. Det ligger bra till och man har nära till allt där i city och överlag är det ett fräscht och bra boende. Det som var toppenbra också var att det ligger på andra sidan gatan av parkeringshuset ➜ Loka Brunn Garage. Vilket underlättade massor för oss att kunna ha bilen ståendes där hela tiden under vår vistelse och så åkte vi kommunalt hela tiden vi var där. Loka Brunn är också det billigaste parkeringshuset i områdena där och vi betalade sammanlagt 400kr för två dygn att stå där. Boendet ligger också med gångavstånd från tunnelbanestationen Odenplan. På andra sidan gatan av boendet så ligger det också en mindre ICA-butik, det finns café och restauranger i närheten på båda sidor av gatan. Så allt är egentligen toppen, MEN!!!

Angående boendet så i vårt fall är det bara massa minus och vi kommer ALDRIG bo där igen. När jag konfronterade dem med hur man kunde boka oss på en sovsal tillsammans med en okänd människa i pandemitider utan att vi godkänt det?!. Deras förklaring var att vi har bokat via ➜ booking.com. Bokningssajten gör så att om två råkar boka samma rum trots att bokningen gått igenom så bokas man in på nästa lediga rum. Bokar man sovsal så borde det stå att man ska dela rum med någon. De tycker att det är en självklarhet att man ska förstå att man får bo tillsammans med andra då man bokar bädd i en sovsal. Jag tycker inte att det är en självklarhet, det måste man få information om. Vi bokade ett 4 bäddsrum eftersom vi är tre då fanns det ett alternativ som heter sovsal 4 bäddsrum. Ingenstans framgår det då att det är en till som får hyra i samma rum som oss. Det stod endast att man fick dela på toaletten ute i korridoren då det inte fanns toalett på rummet. Visst SOVSAL kan ju innebära att man delar rum med andra gäster, men då ska DET STÅ NÄR MAN BOKAR så att man vet att det kommer vara fler personer där inne. Man måste kunna svara ja eller nej på den frågan. Jag hade förstått att man får dela med andra om det var i ett 8 bäddsrum eller 10 bäddsrum man delar.

Jaja struntsumma nu, ni fick i alla fall svar på frågan och vi får hoppas att han var frisk ! Ord står mot ord och allt är en tolkningsfråga, vi tycker inte de är tydliga nog och de tycker att de är tydliga på sin hemsida. Jag tycker det är idiotiskt att låta en människa till sova i samma rum som en trebarnsfamilj i pandemitider bokat då borde man se det rummet som fullt!. Deras svar på det var att alla som bokar här är friska. Jag ifrågasatt då – Hur vet du det, det är ingen som tagit test innan!? – Näe men vi skriver ju det att är man minsta sjuk så ska man inte boka boende här. Ja ni ser ord mot ord. Jag ringde dem tidigt igår morse och bad att få prata med deras chef och de skulle återkoppla till mig. Nu har det gått snart 2 dygn och de har gått hem för dagen sedan jag ringde och ingen har hört av sig så jag släpper detta nu.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Vad tyckte vi för övrigt om Stockholmstrippen?!

Om man glömmer bort det ovan så hade vi en jättebra vistelse i Stockholm och boendet ligger trots allt bra till och man bor i centrum nära allting. Jag tog en promenad i onsdags och kikade runt i Stockholm City och oj vad folk det var, jag hade faktiskt munskydd på mig på. Eller vaddå, faktiskt, det är inte faktiskt längre. Bellis ville inte följa med på det så hon och BQ gick till ➜ Vasaparken och lekte.

En jättetrevlig park med mycket utrymme för lek och bus. Det finns även där café och restaurang. Inte bästa kvalitén på byggnaden men det var i alla fall kvalité på mat och glassen. Man såg att det var många som bara stanna till där på kvällen och tog sig ett glas vin eller ett glas öl för att njuta av sommarkvällen. Stället heter ➜ Park Café Vasaparken. Jag hade också velat se S:t Eriks plan och Gamla Stan m.m men det var så rackarns varmt så man orkade inte strosa runt för mycket, men jag gick väl en promenad på 3-4 km i alla fall.

Torsdagen spenderade vi på Gröna Lunds Tivoli

På torsdagen, i går alltså, hade vi en heldag på ➜ Gröna Lund och det var ju bara för Bellis önskat det sedan typ i vintras. Det var varmt, för varmt egentligen för att gå där en hel dag. Hualigen vad varmt det var och min nacke och urringning är väldigt solbränd nu. Jag är inget för karuseller så jag åkte inte dem. Men BQ och Bellis åkte massor och flera gånger om. Jag är inget för karuseller just för att jag är jättelätt för att bli åksjuk och för att jag också äter medicin för en åkomma som gör att jag inte bör åka karusell. Nåväl nu lät det gnälligt inte alls, vi hade en jättehärlig och trevlig dag där. Det var jättebra ordnat och vi vart sålda alla tre av Gröna Lund. Jag åkte i alla fall pariserhjulet, Kärlekstunneln och gick i Lustiga huset.Som tur var är det längd och åldersgräns på flera st för hon hade annars kunnat åkt ALLT. Ja till en början kände hon så. När hon åkte Vilda Musen här bredvid så vart hon faktiskt lite skärrad och ville inte efter det åka de fartigaste sedan. Det tyckte jag personligen också var bra. Inget jag sa till henne. Vissa av dem tycker jag går för fort och vill inte att hon ska bli för rädd.

Hon försökte övertala mig flera gånger att få gå in i blå tåget och spökhuset. Jag vet att hon skulle bli rädd där inne och jag ville därför inte utsätta henne för det. Ni kan se vilka ➜ attraktioner Gröna Lund har här. I bland får man ta nödlögner och för att få henne sluta tjata så sa BQ att de hade åldersgräns (ej hennes) där. Det är ju egentligen inte lögn för det har dem ju, men det är ju hennes som de får börja gå in i med vuxet sällskap. Dessutom skulle både BQ och jag också reagera när man bli lättskrämd trots allt där inne och vad är man för stöd då?! Bellis blev rädd av Vilda Musen den karusellen för den gick mycket fortare än man trodde den skulle gå. BQ sa att den gick som vilken berg och dalbana som helst som kommer upp i fart. Efter den sedan så sprang hon till mig och var skärrad i några minuter. Så så tuff är man inte som 7½ åring som man tror trots att ålder och längdgräns är tillåten i enlighet med henne.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Hennes absoluta favoriter blev kättingflygaren, kärlekstunneln, bläckfisken, radiobilarna, nyckelpigan, lilla pariserhjulet. Parken stängde klockan 15 för att de ska färdigställa och sprita och så inför nästa grupp som får komma in kl 16:00 och framåt. Därför hann vi tyvärr inte allt då vi tyvärr inte hittade på alla åkattraktioner. Hade de inte stängt av Gröna Lund kl 15 så hade vi säkert varit kvar i ett par timmar till och då hade vi hunnit med allt. Vi spelade också på massa spel och hon vann två grejer, vilket såklart var till lycka. Därför hade hon nog haft än mer favoriter om vi exempelvis hittat på lilla Gröna Lund tidigare än vi gjorde. För övrigt hade de ordnat det bra, visst det var såklart mycket folk och man kan inte på det sättet hålla avstånd men är man nitisk med det så ska man inte åka dit alls. Det stod handsprits-behållare överallt så vi spritade händerna gång på gång och de städade toaletterna regelbundet.

Vi hade en jättebra torsdag på Gröna Lund och den rosen skimrar allt!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Hur gick det i Stockholm då?!

 1. Vilken kanon dag på grönan. Håller med er ibland måste man se till sitt barns bästa, speciellt med saker de själva inte kan ta in att de blir för mycket för dem. Vilken tur hon hade som vann två priser.

  Vilket drygt boende som inte skrev ut tydligt att man får bo med främlingar. Förstår din irritation där. Det är ju pandemi och då kan man tycka att de som har boenden som hotell och liknande, tänker steget i förväg för allas bästa.

  Super kul att ni kom i väg och fick njuta utav Grönan ❤

  Gilla

 2. Jag förstår att du släpper det nu så att det inte gör hela resan misslyckad. Jag hade skrivit ett omdöme på Tripadvisor i alla fall så vet andra vad man kan riskera om man bokar där.

  Gilla

 3. Hade också blivit upprörd om jag skulle ha fått dela rum med en främmande person om det inte framgått tydligt när jag bokade rummet. Speciellt i pandemitider som dessa. Tråkigt att de inte tar sitt ansvar och jag skulle heller inte boka det boendet igen om något sådant hänt. Härligt att dagen på Gröna lund var bra i alla fall. Jag själv är ingen som åker attraktioner. Jag är höjdrädd. Kul att hon fick vinna några saker.

  Gilla

 4. Men fy jag själv hade aldrig klarat att bo med nån vad kul med lite tivoli på gröna lund var många år sedan jag besökte stället 🙂

  Gilla

 5. Jag hade inte varit lika trevliga som ni när jag hade upptäckt att någon annan skulle sova i vårt rum 🙂 Och definitivt inte min man – han hade levt rövare! Men skönt att er vistelse blev bra bortsett från just den incidenten. Jag älskade karuseller när jag var mindre, men sedan jag fick barn har jag så lätt att bli illamående, men jag offrar mig på en del när vi är iväg med familjen 🙂

  Gilla

 6. Jag tycker att du ska anmäla de till ARN! Det ska helt klart framgå tydligt vad det innebär oavsett hur ni bokat rummet!

  Jag älskar karuseller! På Grönan är slänggungan min favorit eftersom man åker ut över vattnet. Annars kan jag inte påstå att Grönan är någon favorit, tycker att Liseberg och Tivoli är mkt bättre.

  Fast Stockholm är fantastiskt och jag har stor längtan efter att få åka dit igen, har inte varit i Stockholm på två år nu.

  Låter iaf som att ni hade en bra trip trots allt.

  Gilla

 7. Stockholm är en stad där saker har en tendens att krångla till sig, vi åker dock ofta dit då vi bor nära eftersom det finns mycket att se där och många lekparker som är fina till barnen, dock tycker jag att tiden på Gröna lund är lite kort, även om det är roligt där.. tråkigt det där med rummet

  Gilla

 8. nej men gud så kan det ju inte va . kan inte va sant jag hade typ sovit ute ha ha . såna där typer oxå ja ja ja bryr sej inte om dt finns barn där eller inte . hua vågade hon gunga i den höga får svindel utav att titta
  ja stockholm är ju väldigt vackert

  Gilla

 9. Men fy sjutton jag skulle aldrig ha velat bo med en främling, och särskilt inte i pandemitider. Han verkade ju inte vara hänsynsfull mot er som ville sova heller. Tur att resten av Stockholmsvistelsen blev bra iallafall, även om en sån erfarenhet är sur att tvingas uppleva.

  Gilla

 10. Det låter ju faktiskt helt sinnessjukt att bli inbokad med folk man inte känner, när man inte ens för dela bord med annat sällskap på krogen. Förstår att du inte orkar gå vidare med det, jag hade nog inte gett mej dock…

  Gilla

 11. Nu bokar jag aldrig där via utan ringer hotellet o bokar. Har heller aldrig bott på ett hostel, reser inte oftare än att jag väljer hotell de gånger jag gör det.
  Förstår dig, det borde stå klart o tydligt om bokningsregler o boende men kan dock förstå dem med…jag tolkar med ordet sovsal som en sal där det bor fler till skillnad från ett rum. Tänker att det blev en miss helt enkelt.
  Killen tyckte kanske det var jobbigt han med att sova så och tur det bara gällde en natt.
  Kul att ni är nöjda med er vistelse i storstaden i övrigt.🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.