En snabb god gryta med kalkon!

Ibland har man inte rätt med tid att göra mat och när man inte har tid är det lätt att man då beställer mat. Det brukar ju då i regel inte vara nyttig mat. För att undvika de fällorna är det ju toppen om man kan hitta en rätt som är god att göra och som också går snabbt. Dessutom kunna hålla ner poängen gör den ju grytan än bättre.

Här har ni den goda grytan som är ett sådant exempel

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön 7, Blå 6, Lila 6

Ingredienser

 • Kalkonbröstfilé 350 g
 • Margarin flytande 80% 2 tsk
 • Paprikapulver 1 tsk
 • Lök 2 st, gula
 • Paprika 2 st
 • Zucchini (squash) 1 st
 • Köttbuljong 7 dl
 • Tomatpuré 2 msk
 • Sambal oelek 1 tsk
 • Balsamvinäger 2 msk
 • Potatismjöl 1½ msk
 • ½ förpackning körsbärstomater, dela i halvor
 • 1 dl bambuskott
 • Oliver i saltlag 10 små, svarta
 • Ris, kokt 6 dl
 • Salt ½ tsk
 • Peppar 1 krm

Instruktioner

Strimla kalkonköttet och bryn det i margarin. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Lägg över i en gryta. Tillsätt lök i klyftor, strimlad paprika, bambuskott , körsbärstomater delade i halvor och squash (gärna gul) i bitar. Späd med buljong och låt puttra samman i ett par min. Smaka av med tomatpuré, sambal oelek och balsamvinäger. Låt puttra ytterligare ett par min. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten och låt koka upp tills såsen tjocknar. Rör ner oliver. Servera med ris och en sallad.

Receptkälla ➜ Snabb kalkongryta Viktväktarna fast med min egna touch på

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “En snabb god gryta med kalkon!

 1. Härligt recept som ser så gott ut. Jag själv tror jag inte smakat kalkon förut men har hört att en del har kalkon istället för skinka på julafton. Måste också säga att du skriver på ett enkelt sätt så det är lätt att förstå. Bilderna är också väldigt inspirerande.

  Gilla

 2. Kul att du har hittat till matbloggandet och du gör ju det så bra. Bägge tummarna upp för dina snygga matbilder. Grytor är perfekta i den stressiga vardagen, särskilt de grytor man kan göra storkok av. Har du tips på en grönsaksgryta utan kött, fisk och fågel?

  Gilla

 3. Det är väldigt smidigt att beställa mat men det kan man ju inte hålla på och pyssla med jämt när man inte orkar laga mat. Den där rätten låter väldigt god måste jag säga. MInus oliverna då. Jag gillar inte olivet.

  Gilla

 4. Så smarrigt 🙂 Jag gillar att beställa mat, men det är klart att det skulle vara trevligt att komma i mina gamla kläder också… aja, det får bli efter semestern 🙂 För pizza är så gott 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.