Pastan som smälter i munnen!

Häromdagen testade vi en pastarätt från ➜ viktväktarna där man skulle varken ha bacon, skinka eller kyckling i som ingrediens. Istället hade man valt att ha soltorkade tomater i och det blev verkligen jättegott. Pastan fick också extra mycket smak av just de soltorkade tomaterna. Därför kan jag varmt rekommendera denna goda rätt

LÅT ER SMAKAS!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön 11, Blå 10, Lila 10

Ingredienser

 • 2 st gula lökar
 • 3 klyftor vitlök
 • 8 st soltorkade tomater i olja, avrunna
 • 1 förp persilja
 • 2 tsk flytande margarin
 • 250 g spaghetti (fullkorn)
 • 2 st ägg
 • 2.5 dl matlagningsgrädde 4% (Arla)
 • salt
 • svartpeppar
 • 0.5 dl riven hårdost ex permesanost

Gör så här

Skiva lök, vitlök och soltorkade tomater. Hacka persilja. Värm margarin i en djup panna och stek löken minst 10 minuter, gärna uppemot en halvtimme. Blanda ner vitlöken på slutet och låt steka med 1 minut. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Vispa upp äggulor och blanda med matlagningsgrädde, salt och peppar. Blanda ner i löken tillsammans med tomater och avrunnen pasta. Låt allt bli varmt och toppa med parmesan och persilja.

/ Receptkälla ➜ Krämig pasta med soltorkade tomater Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Pastan som smälter i munnen!

 1. oj drt var ett långt knlägg så förstår ath det tog långt tid att göra. vilka fina bilder o hur gjorde du så att man kunde bläddra ? det var ju jätte bra att man kunde göra så

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.