När allt inte är gott nog, eller är det det?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

När allt inte är gott nog, eller är det det?

Idag har Bellis och jag varit och träffat min kompis Camilla och hennes son. De lekte en stund i lekparken, men de tröttnade efter ett tag. Det har jag märkt med Bellis och så sa även min kompis också nu att när det är semester så är inte lekparken så rolig längre utan de vill göra något roligare. Känner någon igen sig? – Mamma kan vi inte åka bada?! – Vad ska vi göra idag!? – Vad ska vi göra i morgon!? Kan inte vi åka till och så säger hon platser som kostar pengar de vill åka till! Det är faktiskt vanligt fenomen på sommaren skulle jag tro och något drygt också. Så vart det nu också att de tröttnade och ville inte leka i lekparken, de ville vi skulle åka bada, att vi skulle göra det och det. Vi sa såklart NEJ till det och för att kompromissa fick de gå köpa glass på cafét. Jag känner att vi kan inte ta bilen varenda dag och åka, åka åka. Det är inte rimligt och det är inte så det ska vara. Man måste uppskatta det man har också. De fick efter det gå till en annan lekpark som vi går förbi när vi går hem både vi och dem. Då var det roligt att leka en stund.

Tror det är vanligt och ett tecken på att de egentligen börjar längta tillbaka till skolan! De behöver utmaningar och sin stimulering för att känna att de får ut något av sin energi. Det är svårt för oss att ge dem det i den mån som de behöver. Det sista Bellis säger då hon lägger sig på kvällen så frågar hon – Vad ska vi göra i morgon? Jag svarar om vi ska göra något, ibland svarar jag ju såklart att jag inte vet eftersom vi inget har planerat. Samt att man måste se vad det blir för väder först. Vi aktiverar henne hela tiden och åker iväg på saker, spelar spel, leker, träffar kompisar osv osv osv. Jag menar att man måste lära sig att ha tråkigt eller inte tråkigt men att förstå att nu måste jag komma till insikt själv och komma på vad jag ska leka med.

Jag tycker nog att Bellis är duktig på det, hon kan leka i långa stunder med sina gossedjur och dockor att hon leker doktor med dem. Det är just för att hon har fantasi när det är sådana stunder att mamma och pappa behöver vara hemma då leker hon bra i sitt rum.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “När allt inte är gott nog, eller är det det?

 1. Barnen blir ju tyvärr vana vid att det ska hända saker varje dag då föräldrar idag verkar aktivera sina barn mest hela tiden… to.m lek med andra barn verkar planeras idag.
  Stor skillnad på de sista 20 åren tycker jag.

  Barn måste lära sig att det inte händer saker jämt o lära sig att sysselsätta sig själva o leka med kompisar.
  Det är nyttigt med dagar med noll aktivering av vuxna…🙂

  Gilla

 2. Många vill att det ska hända saker precis hela tiden, men visst måste man kunna ha tråkigt också. Tycker ändå att ni gör så mycket med Bellis ändå.

  Gilla

 3. Det där stämmer så bra. Man måste inte åka och hitta på något varenda dag. Vissa dagar får man försöka vara glad för det man har. Det är bra att bellis kan leka i sitt rum när du och BQ måste vara hemma. Kul att hon har fantasi, det kan hon komma långt på. Jag minns själv när jag var liten att man var tvungen att hitta på något själv för ens förälder sa åt en att gå ut och hitta på något.

  Gilla

 4. Pratade om det där igår, att när vi var små var vi bättre på att göra ”ingenting”. Jag var enda barnet på många tillställningar (inga syskon och enbart 2 kusiner) och då fanns ju inte mobiltelefoner eller liknande, så man satt ju liksom ofta bara med. Och när vi åkte bil åkte vi liksom bara bil… Barnen idag är så bortskämda med att det ska hända något hela tiden. Jag tycker också att många idag är generellt dåliga på att komma på saker att göra. Allt är ”tråkigt”. De vill att det ska hända så mycket hela tiden.

  Gilla

 5. Håller med dig helt viktigt man som barn lär sig att inte alltid få exakt som man vill och att lära sig underhålla sig själva. Blir nog en besvikelse annars och tuffare i vuxen livet om man inte fått lära sig det som barn ❤️

  Gilla

 6. Även om det bara gått 20 år sedan mina var små så är det stor skillnad på dagens barn. Då fanns gameboy som enda tidsfördriv typ, mina ungar hade ett som de fick dela på. Å det räckte konstigt nog, de hängde över axeln på varandra när de spelade och när de inte spelade hittade det alltid på andra saker att göra. Nu hade de ju iofs varandra, men jag hörde aldrig att de hade tråkigt. Jo, en sommar – då regnade det sju veckor i sträck och vi var i vårt hus på Öland. Då åkte vi faktiskt och köpte en video 🙂

  Gilla

 7. Jag tycker att det är en superviktig lärdom att lära sig ha tråkigt…dels uppskattar man det roliga mycket mer när man väl gör något extra roligt och dels lär de sig använda fantasin och hitta på saker själv. När våra barn var små så var utflykter något extraordinärt – något vi gjorde som belöning eller något vi planerat tillsammans som familj en längre tid. Visst blev det spontanutflykter till badet också ganska ofta och även annat men det var inte vanligt förekommande. Sonen har alltid tyckt att sommarloven varit för långa.

  Gilla

 8. Det är ju bra att Bellis själv kan leka bra hemma 🙂.
  Men det är svårt att aktivera barn som föräldrar. Det är inte samma som att va i skolan.
  Jag vet sista 2-1 veckorna på sommarlovet så var allting tråkigt. Man ville bara att början skolan. Så man kom i vardag & rutiner igen. Så man gör något.
  Men det var ju bra att glass dög. Dem kanske fick lite ny tankar & energi efter glassen. Så dem kunde leka lite till 😊.
  ”Man måste ha tråkigt. För att uppskatta det roliga” 😊
  Ta hand om dig❣️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s