Pannbiff och stekt lök är svårslaget

Pannbiff, lingonsylt, potatismos det är husmanskost det och det är vinner överlägset många gånger må jag säga. Här får ni allt gott i ett recept. Jag brukar använda skyn från köttet och oljan så blir det som en sås över maten, det blir extra gott då.

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön 15, Blå 14, Lila 9

Ingredienser

 • Potatis 800 g
 • Grönsaksbuljongtärning 1 st
 • Salt 1 tsk
 • Peppar 2 krm
 • Lök 2 st, gul/
 • Margarin flytande 80% 2 tsk
 • Rödvinsvinäger ½ msk
 • Kalvfond 1 msk
 • Vatten 1 dl
 • Salt ½ tsk
 • Socker 1 krm
 • Nötfärs 10% 600 g
 • Ägg 1 st
 • Ströbröd (skorpmjöl) 3 msk
 • Mjölk 0,5% ½ dl
 • Salt 1 tsk
 • Svartpeppar ½ tsk
 • Rapsolja 2 tsk

Instruktioner

Skala och koka potatis med buljongtärning. Slå av vattnet och mosa potatisen, krydda med salt och peppar. Skala och skiva lök tunt, stek den på låg värme i margarin. Slå på vinäger och fond när löken mjuknat och låt sjuda tills vätskan försvunnit. Smaka av med salt och ev en nypa socker. Blanda färs, ägg, ströbröd och mjölk ordentligt. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek i olja tills de fått fin färg och är genomstekta.

Servera biffarna med löken och potatismoset.

Anteckning

Lingonsylt är gott till och spara sky från pannbiffarna och häll över sedan på tallriken blir så blir det som en sås

/Receptkälla Pannbiff med stekt lös viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Pannbiff och stekt lök är svårslaget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.