Kuppdammen i Garpenberg

Idag åkte vi till ➜ Kuppdammen i Garpenberg för att sola och bada då man är lite trött på att trängs med folk vid vår badplats. Det här är en jättefin badplats utanför Hedemora som vi varit till flera gånger förut. Det var mycket mindre folk här och här kan man också ligga lite avskilt och känna att man får lugn och ro. De har också ordnat det så det är avskilt med bryggor från det djupa och anpassade vattnet. Det är verkligen toppenbra. Bellis hittade en kompis där att leka med också så de hoppade från bryggan i 2 timmar minst och lekte loss.

Idag bränner det i nacken på mig och på axlarna på BQ. Bellis är vi så stenhårda med att smörja in med SP 50+, men idag glömde jag faktiskt smörja mig trots att jag är jättenoga med mig också vanligtvis. Tyvärr vart det en incident i vattnet så att vi alla typ rusade upp från vattnet som om vi sett en haj. Jo ett barn uppmärksamma att ett av de mindre barnen hade bajsat i vattnet, uääkk! Då var det utan tvekan färdigbadat. Det är ju såklart inte badplatsens fel utan man ska ha badblöjor på de mindre barnen och man ska informera sina barn om att man inte ska göra så. Visst det är ju som det är, men nog känner man att man är bajsnödig då går man upp ur vattnet och säger till sina föräldrar. Är det mindre barn så är det föräldrarnas ansvar att kolla så barnen inte är bajsnödiga.

Flaskan som ligger i gräset är vår solkräm till Bellis som vi missade lägga i väskan efter vi smort henne. Ett bevis på att vi använder solkräm på henne !

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Kuppdammen i Garpenberg

 1. Skönt att veta ett badställe där det oftast inte är mycket folk på.
  Kul för Bellis att åter igen hitta en vän att leka med 😃.
  Solkräm är viktigt att ha på sig & smörja in sig ofta. Ofta är man mer rädd om barnen än sig själv. Barn reagerar starkare än vad vi vuxna gör. Så i förbyggande syfta. Solkräm på barn🙂. Heller inget kul att bränna sig själv. Men sånt händer ibland 😘
  Jag hoppas att ni inte blev avskräckta av den händelsen. Så att ni fortsätter att åka ditt 🙂. För stället låter så härligt! 😃. Skulle med vilja hitta ett sånt ställe.
  Ta hand om dig❣️🌸

  Gilla

 2. Otur att det hände när ni badade. Som du skriver är mycket upp till föräldrarna att antingen ha badblöja på barnet eller hålla koll så barnet inte är bajsnödig när den badar. Annars verkar det vara en härlig plats att bada på. Jag är också en som inte gillar när det är väldigt mycket folk på en badplats. Därför kan det löna sig att åka bort en bit och hitta en plats där det inte är knökfullt med folk.

  Gilla

 3. va kul att hon hittade en kompis så lätt ibland lnskar man att man va barn igen så man kan hitta vänner lättare 🙂

  Gilla

 4. Vad underbart att hitta sitt lilla ställe, och lite undanskymt. Tycker inte heller om att ligga och trängas med alla andra människor på stranden. Min kompis hade ett sådant ställe, hon jag hälsade på under min första lilla ledighet.

  Gilla

 5. Så härligt att hitta ett ställe där det inte är lika mycket folk på 🙂 Det är viktigt att smörja in sej då solen är sopas stark som den är i år 🙂

  Gilla

 6. Låter som en härlig badplats förutom bajs incidenten, hur svårt kan det vara att använda badbalja. (Kanske hade dom glömt hemma vad vet jag ). Men ja det har jag aldrig vart med om, men man blir ju inte badsugen då.

  Gilla

 7. Jag skulle också vilja hitta såna där pärlor där det inte är lika mycket folk. På badet här hos oss är det smockfullt, Låter bra att de har anpassat så det passar för alla barnen. Kul att Bellis hittade en kompis. Solskyddsfaktor har varken jag eller barnen använt på många år och än har inte barnen bränt sig. Förstår att ingen hade lust att bada efter bajsincidenten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.