Man har inte bara sig själv att tänka på

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Ska ni inte ta och flytta neråt då?

Idag har det nog varit den varmaste dagen på hela sommaren, vilken hetta alltså. Det åskade här i gårkväll sent, men inte spelade det någon roll. Tycker nästan att det vart tvärtom faktiskt att det vart varmare än vad det var innan. Jag ÄLSKAR sommaren och längtar tillbaka till Öland och Oskarshamn, det är annan luft där. När BQ och jag var ute och åt på kvällen var det svala nästan kalla vindar och det var underbart. Därför saknar jag att jag inte bor vid kusten längre. Dessutom är kuststäderna mycket finare och trivsammare. Det är några av er som frågat om jag eller vi inte har planer att flytta neråt för att komma närmare mina föräldrar. Jo visst hade det varit underbart och en stor önskan. Just nu är det inte aktuellt då vi skapat ett bra och tryggt kontaktnät här. Bellis har sina kompisar och hon har världens bästa lärare som förstår henne så bra och det vill jag inte sabba nu. Ja om vi skulle flytta blir det till grannstaden Västerås där BQ jobbar just för det är smidigast om vi båda jobbar i samma stad. Jag som är nyutbildad måste ju börja med att vikariera och söka runt jobb. Därför söker jag jobb både här och i Västerås. Visst kan man tycka det är orättvist att jag fått släppa allt och bor så långt från min familj. Jag håller med er som kommenterat det och det är ju såklart jättejobbigt.

Man har inte bara sig själv att tänka på, allt är inte så enkelt ibland!

Det är ju heller inte bara att flytta och släppa allt. Det var ju lättare för mig att flytta som 20 åring som jag gjorde. Nu har man ju mer än sig själv att tänka på och andra moment man måste räkna in om man kan flytta eller inte. Både BQ och jag ska ju då båda två söka nya jobb, Bellis ny skola, skaffa ny bostad. Köpa ny bostad, få beviljat lån m,m. I Oskarshamn kan jag säga att villor och bostadsrätter är mycket dyrare än det är här där vi bor. Barn är förvisso oftast anpassningsbara och Bellis skulle säkert komma in sig med en ny klass. Dock vill jag då i så fall att hon börjar ny klass när hon börjar ny årskurs. Hon börjar 2:an nu och då känns det som det är lite känsligt då hon har sina klass och kompisar. Bättre då i så fall att man börjar ny skola när man börjar mellanstadiet istället för lågstadiet. Bästa världar hade ju då i så fall varit att hon började ny skola då hon började 1:an. Bellis kommer förvisso börja ny skola nu då vår kommun har ändrat om stads-skolorna till en låg och en mellanstadieskola. Innan var det två skolor som båda var mellanstadie och lågstadieskolor. Nu anser vår kommun att man ska splitta så det är två separata skolor. Det blir ändå inte helt nytt allting eftersom hon får fler av sina klasskamrater med sig. Skulle vi flytta blir hon ju helt ensam att vara ny och med nya lokaler.

Ja där har ni svaret att JA jag hade gärna flyttat för jag trivs bäst då jag är vid kusten och vattnet och såklart bo nära min familj. Dock är det inte aktuellt just nu och där är det kompletta svaret att NEJ inte just nu!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Man har inte bara sig själv att tänka på

 1. Känner igen mig i det du skriver om. Jag flytta från min hemstad för snart 4år sen. Oj vad tiden går! 😃. Såklart hade jag önskat att jag bodde i Örebro & inte Västerås. Men nu är det som det. Jag känner att flytta hem igen är inget jag vill just nu. Jag har byggt upp ett liv här som jag trivs i 🙂.

  Sen är det skönt att besöka staden där man är uppväxt då& då. Sen komma hem igen 😊

  Nä. Ingen smart idé att riva upp för Bellis mitt i. Bättre i så fall när hon börjar högstadiet. Då ändå det kommer blandas med kompisar.

  Ta hand om dig❣️🤗

  Gilla

 2. Jag vill ju flytta ner till Öland igen men tyvärr kan jag inte det för barnen är födda och uppvuxna här mannen har sitt jobb här och sina kusiner. Hade jag varit själv hade jag flyttat ner igen

  Gilla

 3. Håller med dig i vad du skriver. Att flytta är inte bara att man ska flytta själv utan allt som du skriver. När man har barn ger det ännu en människa att ta hänsyn till. Jag tycker flytta är jobbigt som vuxen då kan man tänka sig hur det känns för ett barn. Jag tycker det är bra att du tänker att det skulle inte vara bra att flytta nu att i så fall vänta till Bellis ska börja på mellanstadiet. Det som skulle få mig att flytta var om jag skulle bli erbjuden jobb någonstans. Sen har man bostad delen att ta tag i då man måste hitta någonstans att bo.

  Gilla

 4. man kanske kan tänka på långsikt att ni flyttar stt det ev är en dröm i framtiden. 🙂 mår hon bra så är ju det de viktigaste så du gör helt rätt 🙂

  Gilla

 5. Det är nog inte förrän man blir äldre (vuxen) som man tänker på att det är bra & trevligt att bo nära sin familj. Men man ska ju inte flytta för flyttandets skull, det måste finnas flera fördelar. Nu verkar ha det bra för ni bor nu & ändras situationen så kanske ni tänker annorlunda då.

  Gilla

 6. Förstår verkligen vad du menar blir lite svårare att flytta till en annan stad då man har en familj att tänka på 🙂 Här var det med fruktansvärt varmt i går ganska jobbigt när det blir så varmt ❤

  Gilla

 7. Förstår dig till fullo. Det är inte bara att flytta när man har familj. Det är så mycket som ska planeras och fixas. Jag flyttade ca 30 mil norrut när jag var 13 år. Jag fick börja i en ny klass två månader in i sjuan, det var inge vidare kul. Alla gäng hade bildats och jag hamnade utanför.

  Gilla

 8. Förstår att du saknar att ha närmre hem. Man kan ju inte bo i två städer o gissar att ni diskuterade er fram till var ni skulle bosätta er någonstans och att det var bäst där ni nu bor av olika anledningar. 🙂

  Det betyder ju inte att din saknad är mindre eller att det är ristat i sten för all framtid.

  Vem vet en dag kanske ni tänker om o beslutar att det är dags att bo där nere … eller så blir ni kvar eller i Västerås…eller någon annanstans. Framtiden vet vi ju inget om 🙂

  Nu ska jag sätta mig ute med en god bok o njuta en stund. 🙂

  Gilla

 9. Så är det!
  Å det finns ju ett liv efter barnen, när de är stora och bor för sej själva. Så är det för oss, nu kan vi göra precis vad vi vill och planerar för ett liv i solen halva året.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.