En badplats i Södra Dalarna

Har ni vägarna förbi och ska uppåt Dalarna eller stanna och vara i södra Dalarna då kan ni stanna till vid en badplats som heter Lillsjön. Lillsjön hör till Västmanland och Norberg. Dock ligger det så nära varandra dessa två kommuner att man kan räkna badplatsen till båda kommuner kan man tycka. Vi har badat där flera gånger och tycker att kvalitén på badet har skiftat. Förra året då vi badade där så var det nästan så jag inte ville bada. Nu har de i år hållit efter det jättebra och det är fräscht och rent där.


En badplats värd att besöka

Sommaren kan också skapa krav och det är inte bra!

Igår tog vi en tripp dit och där träffade Bellis på en skolkompis som också var där med sin familj. De lekte loss i vattnet och på land i flera timmar och det skrattades och hade roligt hela tiden. I går valde jag att sitta i skuggan och en bit bort från badet och jag kände att jag ville vara i fred från stojet och bara vara. BQ ville bada så han var med töserna och såg till att allt var i sin ordning. Det är också alltid jobbigt att slitas från sin kompis så de var lite separation och protester då vi skulle åka. I går hade vi 31 grader här när temperaturen var som varmast. Nog för att jag gillar sol, bad och värme. Man ska inte klaga då kommer ju väderpoliserna och slår en på fingrarna. Jag säger ärligt och tycker att när det blir så varmt som igår och idag så är det för varmt och det blir faktiskt ohållbart, jag orkar ingenting då. Jag får heller ingen aptit och jag får tryckande huvudvärk och mår illa. Så mådde jag igår trots att jag drack enormt med vatten och baddade mig med vatten i ansiktet flera gånger om dagen. Jag duschade faktiskt flera gånger igår. När tösen somnat igår och jag hade tagit en kall, ja så kall att jag nästan inte klarade det dusch så var det jättesvalt och skönt att landa framför vår serie vi kikar på nu i soffan.

Idag har jag en del innegöra och ojoj väderpoliserna kommer nog igen och slår mig på fingrarna nu för att jag hemska flicka inte är ute i solen. Jag har ett telefonmöte som kommer ringa mig mellan 13-15 och då måste jag sitta vid datorn. Vi har tvättstuga idag för att det är massor av tvätt efter att vi varit bortresta. Så ja trots att det är sol och badväder så MÅSTE man också ha inomhussysslor, man kan inte spara allt till regniga dagar. Jag måste även till banken i eftermiddag och fixa en grej. Så det är verkligen fullskubb idag med saker som man måste!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “En badplats i Södra Dalarna

 1. Jag mår precis likadant som dig i den här tryckande värmen, runt 20-25 grader räcker för min del.
  Jag brukar vara inne när det är som varmast, folk kan tycka vad de vill om det men jag och barnen mår bäst av att vara inne i svalkan då.

  Gilla

 2. Det badet såg ju väldigt trevligt ut 🙂.

  Jag tror att alla inte mår så bra i den värmen som är nu. 30grader är för varmt. Tycker även jag som gillar värme & sol.
  Ibland behöver man göra saker även inne & hemma. Det är bra för både huden & kroppen att vila ifrån solen & va inne.

  Det är ”normen” som säger att så fort det är sol så ska du ute. Få helst färg. Annars kan du bli kallad ”blekfis”. Men man gör det som man vill själv! 👊.
  Vill man va inne & kolla serie fast solen lysser. Gör det!!

  Jag är vann att åka till strand så fort det är varmt & sol. För det gjorde mina föräldrar. Så ibland så kliar det i kroppen på mig att jag vill åka iväg. Men Kent vill inte alltid & det är lite svårt för mig att ta mig till stränder själv med stol & liggunderlag. Jag kunde göra det själv förut. Därför att då parkerade jag cykeln på en sida av staketet. På andra sidan av staketet så var det gräsplätt till badet. Inte långt ner till vattnet sen heller. Perfekt!

  Ta hand om dig❣️

  Gilla

 3. Klart att man behöver fixa med saker vissa dagar och ibland kan det liksom vara skönt att pausa från semestern. Som du skriver kan även ledigheten vara ganska kravfylld, social och äventyrlig som man förväntas vara. Vad härligt att du kunde unna dig en lugn stund vi sjön. Många gånger är det skönt att sitta i ro och betrakta omgivningen, särskilt på en så fin plats ni var. Jag hoppas du får många fler såna tillfällen i sommar och att du slipper alla poliser. 😉

  Gilla

 4. Jag förstår precis vad du menar med att det blir för varmt. Jag mår jättedåligt när det är så varmt som det är idag. Precis som du mår jag illa och har huvudvärk. Vi är alla olika och så måste det ju få vara med. Det verkar vara en riktigt fin badplats. Skönt att du kunde sitta under skuggan och vila medan BQ var med barnen.

  Gillad av 2 personer

 5. Tur vi inte har såna poliser här. 🤭
  Klart man måste fixa annat oavsett väder vissa dagar . Inget konstigt med det tänker jag.
  Härligt med bad, längesen jag badade ute dock….

  Gillad av 2 personer

 6. Mysigt det ser ut! Jag känner samma som dig gällande värmen faktiskt, så jobbigt när luften står still och blir kvav. Vi hade ett riktigt åskväder igårkväll, men det är ändå kvavt och klibbigt idag så hoppas det snart blir lite friskare luft. Så klart måste livet ändå fortgå trots soliga dagar. Finns ju mycket som måste göras trots fint väder och ibland vill man också bara vara inne, trots sommar och sol vilket är helt okej!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.