Tack vare viktväktarna

Det är tack vare viktväktarna och en livsstil som går hålla

Alltså viktväktarna är verkligen en livsstil som man kan leva efter och jag kan bara relatera till det nu efter vår semester. Vi har verkligen inte varit nyttiga under dagarna i dessa 14 dagar. Vi har ätit glass, ätit ute och man har köpt hem godis. Precis så jag tycker det kan få vara om man är på semester. Dock kan jag tycka att uttrycket att man ska unna sig när man är på semester är lite överskattad, det är inte ok egentligen. Det är inte så att man måste vräka in en massa bara för det. Jag i alla fall tappar lätt kontrollen då och då kan det följa med fortsatt sedan. Till poängen då, vi har i alla fall ”slarvat” om man vill kalla det så och vet ni oh vad jag har njutit av att få njuta av glass och äta ute m,m. Det är inget jag har ågren över nu, inte alls faktiskt måste jag säga. Vi har ätit recept från viktväktarna varje kväll och jag lagade ”storkok” varannan dag för att det skulle räcka till dagen efter också. På det sättet åt vi viktväktarnas mat varje kväll. Jag har inte vägt mig på 14 dagar vilket har varit underbart och när vi kom hem till mamma och pappa vägde jag mig på deras våg. Då reagerade jag att VA! jag trodde jag skulle gått ut typ 2 kg (lite i överkant kanske), och det kände jag att det är OK, det har varit semester SOM SAGT. När jag väger mig där hade jag endast, ENDAST gått upp 3hg?! Samt när jag kommer hem hit så stämde det. För jag har den inställningen att man ska bara gå efter sin egen våg och på samma plats man brukar väga sig då det faktiskt kan diffa på olika underlag. Med tanke på då att mamma och pappas våg visade samma som min så måste jag säga att det blir stor tumme upp till att viktväktarmaten har hjälpt. Nu kommer jag i gång med mina rutiner och kost igen så nu är jag igång som jag vill igen.

Nu till dagens värsta mardrömsprojekt

FÖRE

Smutsigt balkonggolv som kom fram under trätrallen plus här på högra bilden framför balkongdörren ser ni mögel

EFTER

Ett storskurat balkong med grovrent, plus ni ser att vi fått bort massor av mögel, nu är det bara i porer kvar som BQ måste använda superstarkt mögelbort för att få bort!

I 30 graders värme har vi storstädat på balkongen!

För ett tag sedan uppmärksammade vi under vår trätrall som inte vi satt in kan förtydliga utan dem vi köpte lägenheten av. Varför det har betydelse ska jag förklara snart. I december har vi bott här i 4 år. Det är då således typ 3½ år vi har bott här och slarv av oss men vi har inte tagit bort trallen på vintern utan den har fått sitta kvar. Tror faktiskt ingen gör så, gör du?! Då notera jag för någon månad sedan att några av brädorna stod upp lite och jag lyfte då upp dem. Det var då lite mögel under där, under typ 5 trallrutor. Jag tog bort mycket av trallen innan vi åkte och resten i går kväll. Då kunde man därför få bort allt löst som låg för det torkat.

Efter frukost i morse så satte vi igång och det tog hela förmiddagen fram till efter 12 då vi var till tippen också och hiva iväg all trätrall. Vi har haft ett grovrent på som tar bort riktigt hård smuts och det har fått ligga och verka så det löste upp smutsen. Efter det sedan fick man ligga på alla fyra, ja bokstavligt talat och vi har skrubbat med borste och med handskar på. Smutsen löstes då upp och efter tre sådana omgångar fick vi äntligen bort all smuts och ni ser också att vi fick bort mycket av möglet också. Nu ska BQ använda ett mögelbort som dödar all mögel och går ner i mögelporerna så att det dödas och ej uppstår liksom. Dock går det inte göra just nu i dagarna då det är för varmt. Det skulle t.o.m vara skadligt då både för honom och stoftet och ångorna som blir för andra. Nu har vi stoppat så det inte bli mer mögel, nu måste det bara bort i porerna med så ja att det försvinner det som är kvar där. Tro mig det medlet är så starkt att man mår dåligt över det om man utsätts för det i längre stunder. Dock är det så man måste göra om man fått ett angrepp. Skulle du ringa din hyresvärd eller bostadsvärd så är det sådant medel de kommer med. Skulle du se dem när de jobbade med det så har de då på sig andningsmask och handskar. Vi ska ta bort det bara det blir någon dag som är lite svalare för det är inte hälsosamt nu som sagt att utsätta sig för det i denna värmen. Fläckarna ni ser som är kvar går INTE BORT, det är lim från de som bott tidigare har haft sin balkongmatta fastlimmad. Förstår faktiskt inte varför man gör så. Man förstör ju för andra sedan om man inte vill ha balkongmatta. De ångrade sig då troligtvis och satt då in trätrall för att dölja det fula golvet under.

KLART

Vi var iväg och köpte två stycken nya balkongmattor och har nu lagt ut dem på balkongen så de täcker i stort sett alla fläckar från limmet. Vi gör denna enkla lösning nu denna sommar och så löser vi det på något sätt tills nästa sommar, med ny trätrall eller en balkongmatta sådan där ”gräsmatta”. . Vi kommer nog nästa sommar också köpa nya stolsdynor då också, men de får hänga med denna sommar med.

Nu ska Bellis få valuta för dagen med och vi ska åka bada!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Tack vare viktväktarna

  1. Nej jag tog aldrig bort trätrallen i förra lägenheten och jag vet inte ens om dom som bor där nu har den kvar eller om dom tagit bort den 😊. Kul att Viktväktarna funkar 😊 kanske ska börja med dom jag med

    Gilla

  2. Vad skönt att du har hittat Viktväktarna som du mår bra 😊
    Vilken otur ni har. Först köket & nu balkongen 😅. Balkongen blev jättefin 😃

    Ha det så bra! Kram❣️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.