Farligt god biffstroganoff

I kväll gjorde jag en supergod biffstroganoff som var mycket god. Har smakat liknande recept innan, men måste säga att den här från viktväktarna var extra god för man hade dijonsenap i. Ni måste bara testa

SMAKLIG MÅLTID

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Ingredienser

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per bit
blå 12, lila 12, grön 12

 • Ris, okokt 3½ dl
 • Bog/märgpipa, nöt 500 g
 • Lök 1 st, gul hackad
 • Margarin flytande 80% 2 tsk
 • Tomatpuré 2 msk
 • Kalvfond 1 msk
 • Fraiche 5% 2 dl
 • Senap (dijon) 1 msk
 • Saltgurka 4 st

Koka riset. Strimla nötköttet fint. Bryn kött och lök i margarin i en stekpanna. Lägg över det i en gryta och tillsätt tomatpuré, 2 dl vatten samt fond. Låt det puttra sakta under lock ca 15 minuter. Tillsätt fraiche och senap, smaka av med salt och peppar. Servera med ris och gurka i stavar.

/ Receptkälla ➜ Klassisk Biffstroganoff Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Farligt god biffstroganoff

 1. Låter så gott och ser väldigt gott. Själv är jag ingen vidare förtjust vanlig korvstroganoff men gillar biffstroganoff bättre. I alla fall det jag ätit. Hoppas du får en bra torsdag.

  Gilla

 2. Biffstroganoff är gott, dock har jag aldrig gjort det själv. Har bara gjort korvstroganoff själv. Men jag tycker det är gott och bilden säger att den måste vara god 🙂

  Gilla

 3. Det låter gott! Kul att det funkar så bra att äta enligt vv för dig!
  Äter förresten Bellis en gryta som denna, med dijon i? Mina barn är lite kräsna och hade troligtvis inte gillat smaken, tyvärr… Jag kan dock göra den och bjuda grabbarna på jobbet, de hade säkert uppskattat den!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.