Kladdkaka med bär

Kladdkaka kan mana göra på olika vis och det finns flera recept även enlighet med viktväktarna. Här är ett recept på kladdkaka med bär.

Ingredienser

8 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per bit
blå 13, lila 13, grön 13

 • Smör 100 g
 • Socker 2½ dl
 • Ägg 2 st
 • Vetemjöl 1 dl
 • Kakao 3 msk
 • Vaniljsocker 1 tsk
 • Vaniljstång ½ st
 • Bär, färska 4 dl

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av plattan och rör ner socker och ägg. Blanda ihop, men inte mer. Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och lägg i urskrapade vaniljfrön. Vänd ihop allt till en jämn smet, men tänk på att inte överarbeta smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt kakan kallna och servera med färska bär som hallon, björnbär, blåbär eller jordgubbar. Kladdkakan är supergod att servera halvfrusen.

/ Receptkälla Kladdkaka med bär Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Kladdkaka med bär

 1. Kladdkaka som är en gammal favorit för mig. Så himmelskt gott däremot har jag inte ätit med bär. Kanske ska ta och testa det någon gång. Så gott när den är så kladdig som den ska vara. Fattar mig inte på folk som säger nu ska den torka när den är ute ur ugnen. Den ska vara kladdig annars kan jag lika bra baka en vanlig sockerkaka.

  Gilla

 2. mums – den ser supergod ut – jag gillar också när en kaka är lite halvfrusen, fast just kladdkaka brukar vi värma lite extra så att det vrkligen blir kladdigt. Gott med olika bär till….

  Gilla

 3. Kladdkaka är ju så gott, väldigt söt dock och den är godast när den är lite lös i mitten 😊

  Gilla

 4. Så himla gott med kladdkaka. Det är nått som jag ofta baka förr, men nu är det länge sen jag gjorde det. Kanske skulle testa detta recept.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.