Extra god sockerkaka

Här ska ni få ett recept på en god sockerkaka med fyllning som är i enlighet med viktväktarna. Sockerkaka brukar ju också vara ett bakverk som är lätt att svepa ihop och som alla gillar

Sockerkaka med fyllning

12 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per bit
blå 5, lila 5, grön 5

Ingredienser

  • Margarin 80% 4 msk
  • Socker 8 msk
  • Ägg 2 st
  • Citron ½ st, skal
  • Vetemjöl 2 dl
  • Bakpulver 1½ tsk
  • Blåbär 6 dl
  • Hallon 6 dl
  • Florsocker 1 tsk

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Klipp ut ett bakplåtspapper lika stort som botten i en tårtform som rymmer ca 1,5 liter. Lägg pappret i formen. Vispa ihop margarin, 6 msk socker, ägg och 1/2 tsk finrivet citronskal i en skål, helst med en elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg och är genomgräddad, 30-35 minuter. Låt kakan vila i formen ett par minuter innan kakan kan lossas försiktigt. Stjälp upp, dra av pappret från kakan och låt den kallna. Dela kakan i två bottnar med en vass kniv. Kör bären i mixer eller mixa dem med en gaffel, blanda ner 2 msk socker. Bred ut bären på den undre botten och lägg på den andra. Sikta över florsockret.

/ Recept och bildkälla ➜ Fylld sockerkaka Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Extra god sockerkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s