Den perfekta smulpajen

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Smulpaj det är något som är extra gott på sommaren och såklart vill man kunna äta en god paj även att man äter viktväktarna inte sant? Nu har jag delat recept på mat de senaste dagarna så nu tänkte jag delge er ett recept på en god smulpaj med rabarber och äpple. Gott att blanda äpple och rabarber tillsammans och få deras två syrlighet tillsammans.

LÅT ER SMAKAS

6 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
blå 6, lila 4, grön 6

Ingredienser

  • Rabarber 350 g
  • Äpple 2 st
  • Majsmjöl 2 tsk
  • Syltad ingefära 50 g
  • Margarin flytande 80% 50 g
  • Havregryn 80 g
  • Farinsocker 1½ msk
  • Kanel ½ tsk

Instruktioner

Sätt ugnen på 190° (varmluftsugn 170°). Skala och skär rabarber i 1 ½ cm stora bitar. Skala och skär äpple i 1 cm stora bitar. Lägg rabarber och äpple i en ugnsfast form (ca 20 cm lång) och strö över majsmjöl. Blanda väl så att alla bitar blir täckta. Hacka ingefära och blanda ner. Tillsätt lite kallt vatten och tillaga utan att täcka över i ugnen i ca 15 minuter. Blanda under tiden samman margarin och havregryn. Blanda sedan ner farinsocker och kanel.

Strö smuldegen över frukten och sätt tillbaka i ugnen ytterligare 25 minuter tills den blir gyllenbrun. Servera den varm och med exempelvis en klick vaniljkvarg

/ Receptkälla ➜ Smulpaj med rabarber och äpple Viktväktarna

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Den perfekta smulpajen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.