En fläskfilégryta med god sötma

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

I går svepte jag ihop en jättegod gryta med fläskytterfilé och mangosås. Den var verkligen syrlig och god. Tillsammans med fullkornsris och sallad kändes det komplett. Jag gillade smakkombinationerna för det är inte så ofta man har mangosås till kött. Denna måste ni testa ikväll till lördagsmiddagen !

SMAKLIG MÅLTID

Fläskytterfilé i mangosås

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
blå 10, lila 10, grön 10

Ingredienser

 • 2 dl ris
 • 600 g fläskytterfilé
 • 1 msk flytande margarin
 • salt
 • svartpeppar
 • 1 st gul lök
 • 1 klyfta vitlök
 • 2.5 dl matlagningsgrädde 4%
 • 0.5 dl mjölk 0,5%
 • 0.5 dl mango chutney
 • 1 msk kalvfond
 • 1 st röd paprika

Gör så här

Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skiva kött och bryn i hälften av margarinet, salta och peppra. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i resterande margarin. Blanda ner matlagningsgrädde, mjölk, mango chutney och fond. Låt det sjuda 5-6 minuter. Skiva paprika och lägg i tillsammans med köttet och låt det sjuda tills köttet är klart. Servera med ris.

/ Receptkälla ➜ Fläskytterfíle i mangosås Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “En fläskfilégryta med god sötma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.