Ekerums camping, rätta rutiner igen!

Ekerums camping och en cyckeltur tillsammans

Idag åkte vi några km bort till ➜ Ekerum camping. Där finns det många möjligheter, både pool, lekpark med fler olika lekmöjligheter, badstrand och cyklar där man kan cykla runt upp till 4 st. Det finns minigolfbana, stuguthyrning och såklart plats för husbil och husvagnar. Vi åkte dit idag för att leka i lekparken då det inte var badväder idag. Det var många som som badade i poolen, men den är ju uppvärmd. Vi bokade cykeln och cyklade runt området och det var väldigt roligt. Bellis testade också en bil som man kunde åka runt i på en bana en stund om man stoppade en 10-krona i.

Här sa vi att om vi åker till Öland nästa sommar skulle i kunna hyra någon av deras stugor då.

Såklart måste man äta öländska kroppkakor då man är på Öland!

Ja, då man är på Öland måste man ju någon gång under vistelsen äta öländska kroppkakor och så gjorde vi idag. Vi stannade till på ➜ Edith och Julia B&B. Ett Bed and Breakfast som ligger längst vägen vid Rälla när man åker mot Borgholm. De serverar då även hembakat bröd, kroppkakor och våfflor. Där stannade vi då till idag och det var värt besöket. Kroppkakorna var jättegoda, men det var en övermäktig tallrik, jag orkade 1½ kroppkaka, det var för mycket för BQ med som orkade 2 och pressade i sig 2½. Bellig tog våffla och hon mumsade i sig med god aptit. De sålde även lite hantverk och hemsydda kläder. De såg inte så märkvärdigt ut utanpå, men det hade sin charm och de hade en stor uteservering också.

Ett ställe värt att besöka när man åker längst vägen på Öland.

Landat hemma med te och pyssel i solen

När vi kom hem från våra rutter idag så ville Bellis pyssla med sitt pyssel vi köpt hit för hon skulle ha i stugan och hon satt i flera timmar säkert 2 h och nej det var mestadels inte sol så hon satt inte rakt upp och ner i solen. Dessutom är hon insmord med solfaktor 50 + hela denna veckan flera gånger om dagen. Jag la mig och vila inne i stugan och lyckades somna för jag har tyvärr fått ont i ryggen och det beror nog på att sängarna är inte så vidare sköna. Allt är ju smaksak, men för mig är de för stumma och hårda. Det för att jag inte kommer i skön liggställning. Samma är det i sängen jag ligger i hos mamma och pappa. Så på det sättet så längtar jag hem till våra sängar hemma. Vi har kostat på dyra madrasser och bäddmadrass och de är magiska.

Jo jag längtar nog hem nu, till mina egna rutiner. Rätta matvanor igen och komma in gång med mina raska powerwalks igen. Jag har faktiskt släppt på mig lite denna veckan och unnat mig mer än jag ”vill” kan man säga så?! Jag vet att vågen kommer visa plus och ja helt ärligt jag kan inte bry mig mindre för vi har haft det jättebra och vi har haft en toppenvecka här och vi har unnat oss för mycket. Låt det vara så det kommer jag gå ner igen på någon vecka bara jag kommer igång med mina rutiner och matvanor!

På måndag ska BQ bjuda ut mig på middag på en fin restaurang i hamnen i Oskarshamn som en gåva från honom för att jag fått så bra betyg på mina kurser och att jag tagit examen. Det är hans egna ord och beslut och jag tycker det är så fint av honom

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Ekerums camping, rätta rutiner igen!

 1. Man längtar allt hem till sin egna sånger när man sover borta. Så jag förstår verkligen att du längtar hem till din säng nu. Ni har ju varit iväg länge nu. Så mysigt att ni två ska gå ut och äta middag själva 🙂

  Gilla

 2. Campingliv är såå mysigt o perfekt som hundägare. 🙂
  Hon ser ut att tycka det är roligt.🙂
  Kroppkakor avstår jag gärna dock

  Gilla

 3. Men vad mysigt ni verkar ha haft det 🙂 alltid kul att vara på kamping och dom värkande ju ha rätt mycket för barn på den kampingen 🙂 kroppkakor är ju verkligen super gott att äta 🙂

  Gilla

 4. men så myssigt ni verkar haft det 🙂 va roligt att hon hittade en bil och kul att ni kundd vykla runt ihop 🙂

  Gilla

 5. Låter verkligen som en fantastisk dag. Kul att åka runt och besöka så många olika ställen. Min mamma gjorde kroppkakor när jag var barn och jag har också ätit det på jobbet. Jag tyckte det var gott. Rktiga öländska har jag dock aldrig testat. Jag har också släppt på mina rutiner nu under semestern. Inte vd gäller träningen men kosten. Äter glass nästan varenda dag…

  Gilla

 6. Det är så roligt att få följa med er på er semester. Många tips och härliga bilder. Viktväktarna är en livsstil och då blir det så här. Ni är på semester, men bara du tar tag i det då du kommer hem är ingen skada skedd.

  Gilla

 7. Bellis ser ut att tycka att det är väldigt kul att åka på cykeln. Kul att ni åkte iväg och såg en annan plats av Öland. Ja usch ja för obekväma sängar, jag tycker madrassen ska vara mjuk. Men det är som du säger en smaksak 🙂

  Gilla

 8. Låter som en mycket mysig dag. Perfekt att göra såna utflykter när det är halvklart ute.
  Jag tror att jag & min familj har campat på Ekerö camping för 10år sen drygt.
  Vad synd att vi missa då Ölands kroppkakor 🙂. Har aldrig ätit det. Så fin kana du tog kort på 😀.
  Så bra att du fick vila lite medans Bellis pyssla. Hon är ju i den åldern så hon är rett så självständig.
  Nä. Sängar i stugor eller husvagnar brukar inte va så sköna att ligga i. Men det får gå en kort tid.
  Borta bra. Men hemma bäst 👊😊👍
  Så fint att BQ ska bjuda dig på restaurang ☺️

  Ha en fortsatt trevlig semester! 🌸

  Gilla

 9. Vad härligt ni har det 😊 ja öländska kroppkakor är ju det bästa och jag måste bara äta det när jag är där 😊

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s