Kalmar och rycka bort din nagel?!

Det blev en tripp till Kalmar och besöka Baronen!

Idag har det regnat hela dagen och vi visste inte helt vad vi skulle göra av dagen. Vi bestämde oss då för att åka till Kalmar, det ligger 2,5 mil bort från vår stuga. Bellis tyckte ju det var toppenroligt att få åka över bron igen. Vi gick där och flanera och myste både i Kalmar centrum och inne på ➜ Gallerian Baronen. Många minnen väckte det och det var ju såklart extra roligt att gå där eftersom Kalmar ansågs mest hipp och trendigt att besöka då man bodde i Oskarshamn. Det var sig likt och centrum är så fint där både med kullerstenar och ➜ Kalmar Domkyrka.

Vi besökte ➜ Bryggan inne på gallerian som är ett fint lunch och fikaställe. Här sitter man på uteserveringen med utsikt mot hamnen, mycket fint. Jag beställde chailatté även idag för att ge det en sista chans och NEJ den var mesig idag med, men inte fullt lika som jag tyckte igår. Dock var min rawboll mycket god. När vi stod i kön till Bryggans café så knackade någon mig på axeln och sa – Hej Marie, jag vänder mig om och ser då min kusin Ulrica. Superkul och vad roligt att se varandra också

Då börjar det blöda och nageln sitter fast!

Denna blid är iscensatt jag fastnade mycket mer illa än sådär

Vi landar hemma och äter maten jag lagat och vi börjar göra oss klara för att åka till campingen bredvid här en liten bit bort bara som har en rolig lekpark. Det är uppehåll och vi tycker Bellis behöver få lite valuta för sin dag med och få leka och ha roligt.

Jag och Bellis har klätt på oss och är på väg ut till bilen och då lyckas jag klanta mig på något vis och fastnar jätteilla med min lillfinger-nagel i den smalaste springan där ni ser och fastnar ➞. Det har aldrig hänt mig innan och det gör något så bedrövligt ont att det kändes som hela nageln lossa. När jag tillslut lirkat ur nageln därifrån så ser jag att det är en tjock spricka i den nästan tvärs över nageln, men neeeeeej! Det blöder också en hel del under nageln.

Vad gör man då?! JO jag måste ringa till nagelsalonger i Kalmar då det är närmast för oss att åka ändå trots allt. När man slår i en nagel så hårt som jag gjorde så bör man få det kollat så snabbt det går eftersom det kan bli inflammation och problem under ens egna nagel. Det kan också bli så att man råkar slå i den spruckna delen igen så att man drar med sig hela sin nagel. Jag lyckas få en tid hos ➜ Lisa Nails inne på Baronen. Jag skulle innfina mig där 40 min senare då jag ringde och det tar runt 30 min att åka dit.

Ja du måste komma hit, vi bör nog ta bort hela nageln!

Nagelsalongen är jättetrevliga och tillmötesgående och de säger precis som jag skrev ovan att detta måste man göra så fort som möjligt och att det låter tyvärr som vi måste dra bort hela din nagel, – Fixar du den smärtan sa hon då?! Jaha vad svarar man då?! – Det är ok säger jag och jag kommer gärna om ni har tid?! Jag fick då en tid klockan 16 och det var bara gilla läget och brassa iväg till Kalmar igen, BQ såg ju måttligt road ut måste jag ju säga. Jag kom precis kl 16 till salongen då det var köer längst vägen och jag hittade inte direkt på minuten till salongen då Ja GALLERIAN är ganska så stor. Det var lite charmigt för jag fick en manlig nagelterapeut. Supertrevlig och jättekunnig märktes, snabb som en blixt var han också. Jag var ju inställd på att han skulle behöva dra bort min nagel, så jag sa åt honom att han fick ta bort gelen på alla naglar då. Han börja med att fila bort på den trasiga och jisses för att inte säga fula ord så ont det gjorde. När han putsat bort gelen så kom min skada fram och då sa han – Ouuch! rakt ut – Ja det gjorde ont svarade jag då. Han sa sedan att min egna nagel inte tagit stryk och att blödningen är bara den och att den kommer läka så det var inga problem att göra om med ny refil på naglarna. Jag ifrågasatt då det just för att det blödde och att jag slagit i så hårt. Han svarade då – Tro mig jag skulle såklart inte göra ny refil på dig om det inte skulle gå. Han var väldigt tydlig detaljerad och han kunde förklara allt. Han berättade då även om hur det skulle se ut om de behövde rycka loss nageln, likaså om det var en för stor blödning. Så såg som tur var INTE min lilla vickevire ut.

Det ska alltid vara lite otur, så även på semestern !

Det ska alltid vara lite otur när man åker iväg på semester också bara för att det blir omständigare då än om man är hemma. BQ har i början av veckan haft jätteont i sin arm. I den armen som han tog vaccinationen av covid-19. Det bara kom i tisdags och även på onsdagen och på kvällen på onsdagen gjorde det än ondare. Då kontaktade vi vårdcentralen i Borgholm som man kunde i förväg göra via 1177, supersmidigt. Så skulle de ringa oss innan kl 10 dagen efter. Då på kvällen hade BQ så ont att han inte kunde röra armen i vissa lägen. På torsdagen som i går då när BQ vakna på morgonen var värken som puts borta. Mycket märkligt. Märkligt just för att värken i armen kom tillbaka igen en vecka senare från han tagit vaccinet och att från ha haft så ont att han knappt kunde röra armen till att vakna på morgonen och i stort sett all värk var borta. Såklart underbart skönt och vi behövde därför aldrig gå till vårdcentralen i Borgholm. Idag fredag har han inte ont alls i armen och är som vanligt igen.

Något mer jag ska nämna tycker ni, fniss?!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Kalmar och rycka bort din nagel?!

 1. Så trevligt att fika på ett mysigt café. Ännu bättre blev det ju när du träffa på din kusin helt otippat 😃👍
  Ni har haft en liten oturs vecka. Skönt ändå att din egna nagel mådde bra 🙂. Å att BQ:s arm blev helt plötsligt bra 😃.
  Ingen mer otur nu 😊
  Va rädd om dig! Kram❣️

  Gilla

 2. Det är så trist när sådana saker händer på semestern. Det där med nageln lät inte trevligt alls och tur att de hade tid och kunde fixa det. Mysigt att besöka Kalmar, det är mysigt där.

  Gilla

 3. Fy för att slå i nageln kan bara tänka mej vilken smärta det måste ha varit 😦 men skönt att du fick tid så snabbt ändå 🙂 kul att ni ko ut och gjorde nått trots regnet här öser det bara ner i dag önskar dej en fin lördag 🙂

  Gilla

 4. Nej men fy så otursförföljda ni varit! Håller tummarna för att ni slipper mer elände nu och kan njuta ordentligt av er semester 🙂

  Gilla

 5. Kalmar är en mysig stad, Vi var där för några år sen på semester och passade även på att gå på fotboll då mitt älskade blåvita lag mötte just Kalmar. Kan tänka mig smärtan i nageln, och tur du fick tid så fort, och att du slapp dra nageln.

  Gilla

 6. Jag tycker Kalmar är en väldans trevlig stad. Vad roligt att du stötte på din kusin. Chailatte kanske är mesig i smaken eftersom du nu testat två gånger och båda var mjäkiga. Vilken tur att du kunde fixa din nagel så snabbt. Kan tänka mig att det gjorde ont när han höll på med den.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s