Den unika tacogratängen

Visst är väl tacos den unika fredagsmiddgen. Tacos i alla möjliga former och på många olika vis. Det traditionella sättet med tacobröd eller tacopaj? Här delar jag med mig av viktväktarnas prägel på tacogratäng / Vad föredrar ni och ska ni äta tacos ikväll?

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
blå 13, lila 13, grön 13

Ingredienser

 • Nötfärs 10% 500 g
 • Margarin flytande 80% 1 tsk
 • Salt 1 tsk
 • Chilipulver 1½ tsk
 • Spiskummin 1 tsk
 • Paprikapulver 2 tsk
 • Oregano 2 tsk
 • Purjolök ½ st
 • Margarin flytande 80% 1 tsk
 • Paprika 2 st
 • Fraiche 5% 2 dl
 • Ost riven 17% 1 dl
 • Tacosås (salsa) 230 g, medium/stark
 • Färskost 11% 200 g
 • Sallad 2 dl
 • Tomat 2 st
 • Lök 1 st, röd

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°.Stek färs i margarin och krydda med salt, chilipulver, spiskummin, paprikapulver och oregano. Lägg färsen i en ugnsform. Strimla purjolök och stek mjuk i margarin. Lägg den ovanpå färsen tillsammans med 1 hackad paprika. Blanda fraiche med riven ost, salsa och färskost. Slå blandningen över färsen och bred ut. Ställ in i ugnen 20 minuter.

Servera med sallad och grönsaker.

/ Reeceptkälla ➜ Tacogratäng Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Den unika tacogratängen

 1. Åhhh vad gott det ser ut 😊 tack för att du delar med dig av dina recept 😊 denna måste jag verkligen göra någon dag

  Gilla

 2. Taco är ju perfekt mat då man viktväktar. Man kan ju anpassa den precis som man vill, och mycket är ju ”gratis” äter det rätt ofta

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s