Soliden, Skeppet och Bönan på hörnet

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Bönan på hörnet och sådär smak på chailatten

Idag har vi haft en heldag i Borgholm vi åkte halv tio och kom hem halv sex. Vi börja med att ta oss en fika på ➜ Bönan På Hörnet. Jaq beställde en chaílatte och BQ beställde macchiato & Bellis en raket och en festis med is. Det var ett trevligt fik och skönt att sitta ute i skuggan. Dock var min chaílatte sådär faktiskt om jag ska vara ärlig, den smakade mest varm mjölk. BQ hällde lite av sitt kaffe i och då smakade den ok, men inte bra. Tyvärr får jag säga, hon gjorde den för mesig. Stort plus får jag säga att hon dekorerat dem snygga.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Nya snygga sandaler har jag fått införskaffa då mina älskade bästa sandlare nu har gjort sitt. Skaffade dessa underbara sandaler från Skechers – Flex Appeal 2.0. Alltså dem är de skönaste sandalerna jag någonsin gått i, känns som jag går på bomull. Älskar verkligen färgen på dem också.

Nu var det dags för nästa anhalt ↓

Ja där hade hon tröttnat på att fotas
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Ett besök vid Soliden Slott i Borgholm

Efter en mysig vistelse i Borgholms centrum tog vi bilen och rullade vidare till ➜ Soliden Slott och ja fler än vi tyckte också det var trevligt att besöka slottet idag. Där går det ju dock att hålla avstånd eftersom att man är ute hela tiden. Ja, det var ju otroligt vackert där såklart. De har ordnat det bra med café, matservering och småbutiker. En av butikerna var jag in och köpte detta nedan som vi ska ge till vår blomvakt. Butiken heter ➜ Fredrikssons smakglädje. De säljer egentillverkade hantverk. Allt från marmelad, chutney och andra handgjorda hantverk. En känsla av Öland helt enkelt.

Det är verkligen vackert och det är ordnat på många olika sätt där i slottsparken. Även kända kockar hade 4 st växthus som de hade planterat olika teman i vardera växthus. En av kockarna var ➜ Karl Fredrik Gustafsson på Österlen. Det finns en holländsk rospark, lekmöjligheter för barnen. Ja där kunde man spendera många timmar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Leka loss på Piratskeppet i Bäckmanska parken

Efter Soliden åkte vi tillbaka till stugan och tog en sen lunch för att direkt efter det åka till lekparken ➜ Piratskeppet i Bäkmanska parken. Lekparken ligger i Borgholm och parken kallas Barbera. Här kunde barnen leka loss för fullt och skeppet var också stort. Bellis hade en superkul stund där i lekparken. Parken ligger även i hamnen och det var ju inte direkt ett missnöje för oss att gå strosa där då

En mycket trevlig dag i Borgholm har vi haft idag

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Soliden, Skeppet och Bönan på hörnet

 1. Vad tråkigt att chailatten inte smakade som du tänkt dig. Ser annars ut som ett mysigt fik. Vet du att jag varit många gånger på Öland men just Solliden har jag aldrig varit på. Visste inte att det fanns så mycket för turister där. Akokolan hade jag inte tackat nej till. Så fint lekparken verkar ligga, precis vid hamnen. Där kan jag verkligen förstå att du och BQ trivdes.

  Gilla

 2. Jag har aldrig varit på öland men det ser verkligen fint ut där. Vem vet kanske får jag besöka det någon gång. Men det låter verkligen som en mysig dag 🙂

  Gilla

 3. Det är alltid tråkigt när man beställer en latte och den inte smakar något alls. Vissa caféer inte nog inte göra latte 🙈 känner igen det där med att ens barn har tröttna på att bli fotad när man är iväg och vill ha bra foton. Det är så fint i Borgholm, kul att ni fick se 4 kändis kockars växthus 🙂

  Gilla

 4. vilken underbar dag ni verkar ha haft och så otroligt vacker du är i den klänningen…jag tycker att det är bra att man skriver när man inte är helt nöjd med den fika man får. Det behöver inte betyda att det är negativt för cafeet i sig men andra kan ju veta att man behöver säga till att det ska vara lite starkare eller hur det nu är man vill ha det. Jag har aldrig varit på solliden men kan gott tänka mig att åka dit någon gång. Och ja, jag förstår att Bellis kan bli lite trött på att fotas ibland :-). Men barnen är ju de finaste personer vi har förmånen att ta hand om, klart man vill fotografera dem.

  Gilla

 5. Vilken mysig dag ni haft 😊 så kul att få följa er på denna resa och för varje bild så saknar jag Öland ännu mer 😊..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.