Salladen som räddar din utflykt

Salladen som räddar din utflykt

När man än ska på utflykt eller man är på resade fot som vi är nu så känner man att man kan inte hela tiden äta ute. Det är varken sunt för en själv eller för plånboken. Här svepte jag ihop en bacon och kycklingsallad med ädelost igår kväll innan jag gick och la mig. Ja tro mig jag stod och stekte kyckling och bacon klockan halv 10 på kvällen. Skar upp allt som behövdes till. Det var enkelt gjort på 20 minuter hade jag min sallad klar och den står nu i kylskåpet för att kunna lyftas med i utflyktsväskan för i morgon. Eventuellt stannar vi och köper fullkornsbaugetter till också, det är dock ingen nödvändighet. Det är dock i enlighet med receptet. Salladen som mättar dig gott och är även sunt för magen och kroppen, en räddare för din utflykt eller trippen till stranden.

Kyckling och baconsallad med ädelost

Ingredienser

Receptet är på 4 portioner

SP per portion = Grön 9, Blå 7, Lila 7

 • 550 g minutkyckling, strimlad
 • 1 msk olivolja
 • 2 klyftor vitlök
 • 0.5 msk grillkrydda
 • 1 förp kycklingbacon
 • 0.5 st romansallad
 • 1 st gurka
 • 250 g körsbärstomater
 • 1 st röd lök
 • 1 st äpple
 • 30 g ädelost 30 %
 • 1 msk crema di balsamico
 • salt
 • svartpeppar
 • 4 st minibaguetter fullkorn

Gör så här

Lägg strimlad kyckling i en skål och blanda med olivolja. Pressa i vitlök. Häll i grillkrydda och blanda så att kycklingen får kryddor runt omkring sig. Stek i en stekpanna. Stek kycklingbacon knaprigt. Bryt salladen i bitar och lägg på ett fat. Skala och skiva gurka, skär tomaterna i bitar, hacka rödlök och skiva äpplet tunt. Blanda med salladen. Lägg på den stekta kycklingen. Krossa bacon till ett strössel och strö över. Smula över ädelost. Ringla över crema di balsamico och krydda ev med salt och peppar.

Servera med baguette.

/ Receptkälla Kycklingsallad med ädelost och bacon

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Salladen som räddar din utflykt

 1. Jag håller helt klart med om att det inte är sunt för plånboken att jämt äta ute när man är iväg men på vilket sätt är det inte sunt för människan? Att äta ”fel” utemat, ja då förstår jag men finns ju sjukt mkt att välja på som inte är ohälsosamt. Man kan ju säkert på flera ställen beställa nånting liknande din sallad.

  Men det är smidigt att göra mat hemma och ta med, och oftast så gott

  Gilla

 2. Ätit pastasallad idag om än färdigköpt. 🙂
  Ädelost hade jag nog bytt ut mot fetaost istället dock men det är gott med pastasallad.

  Gilla

 3. Låter som en jättegod sallad 😋😃👍. Tack för tipset 🙏🏻😃
  Vet inte om jag någonsin har ätit sallad med ädelost i. Men det låter väldigt gott.

  Hoppas att ni har det bra där på Öland. Kram❣️🌸

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s