Ett besök till Naturum Trollskogen

Idag har vi trotsat regnet och fuktiga luften och åkte till Ölands mest norra punkt för att besöka ➜ Naturum Trollskogen som ligger i Byxelekrok. Trollskogen är ett populärt utflyktsmål och det tyckte fler än oss också det var många som besökte trollskogen idag. De har ordnat kosordspromenader och tipspromenader för barnen, för de som vill kan man även få hova på bryggan. Naturums syfte är ju att värna om naturen och det är ju också målet med denna skog att sprida den kunskapen vidare. Inne på Naturum så har de även utställning av olika djur som man kan få läsa och även veta mer av. Det finns fler motionsrundor man kan gå där, en var på 4 km, en på 2 km och en på 1 km. Så här är ju perfekt att ta med hunden och njuta av en extra fin promenad.

Det är jättevacker natur och det är som sagt väldigt rent, friskt när man går där. Jag var här när jag var liten med min mamma, pappa och min storasyster och det har ju hänt mycket sedan vi var där. Då hade de exempelvis inte ett café och utställning då. Det som man märker då man går i en så tät skog är att man går som inne i en egen värld tycker jag. Här är det ju också annorlunda och unika träd som man inte ser i andra skogar på samma sätt på en del ställen av skogen. När man gick inne i skogen märkte man knappt att det regna.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Ett besök till Naturum Trollskogen

 1. Det där är hemma för mej! Som uppväxt strax utanför Löttorp var det alltid till Trollskogen man tog alla gäster. Jag tyckte det var roligast att de var så rädda för kossorna som brukar gå fritt där 🙂

  Gilla

 2. Det var härligt att ni trotsade vädret och inte lät det bestämma vad ni skulle göra. Låter och ser ut som en väldigt mysig skog att gå i. Det är ju bra att de har gjort en väg av trä så även de med rullstol kan gå där. Plus att man inte nöter på naturen mer än nödvändigt. Det är ju naturreservat trotts allt. Detta är en plats jag skulle vilja åka till om jag är på öland någon gång. Det är kul med att det finns lite andra träd där som inte finns någon annan stans.

  Gilla

 3. Såg väldigt mysigt ut. Gillar då man även kan lära lite. Vi har en sådan motionslinga i Kungälv också, och barnbarnen gillar verkligen att springa dit och lära sig. Förena nytta med nöje.

  Gilla

 4. Kan vara riktigt mysigt med en promenad i skogen, bara det inte åskar. Ser riktigt mysigt ut och skönt att komma iväg även om det regnar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s