Vår tvärvändning på Öland

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Vi dissade Ölandsdjurpark och åkte till Rivieran

Idag dissade vi faktiskt ➜ Ölands Djurpark som var syftet att åka till. Dels för att vi känner att pengarna rullar iväg här varje dag och vi räknade på att det skulle kosta oss ungefär 2000 kr med bara inträde och mat. Vi måste räkna på resten av hela veckan och vi har kommit fram till att det kommer inte hålla den budget vi i runda slängar tänkt oss. När jag läste recensioner om parken så läste jag på fler ställen att det var inte så bra betyg. Det var vattenlandet som fick bra betyg, resten fick faktiskt inte så bra betyg. Nog för att man ska bedöma det själv och vi kanske inte alls skulle tycka så. Dock då vi pratade med Bellis och hon heller inte verkade ha något emot att avstå det så valde vi att göra annat idag istället. Vi styrde bilen mot ➜ Ölands Riviera och köpcentret där ➜ Ölands Köpstad.

Bellis och pappa badade loss, jag valde faktiskt att hålla mig på handduken och på stranden idag för jag känner att jag behövde vila från bad. När sedan Bellis inte ville bada mer så torkade och klädde hon sig och så fick pappa ligga på stranden och sola och Bellis och jag gick över på andra sidan gatan och till köpcentret för att köpa en ny ryggsäck till skolstart åt henne. Hon har velat köpa sig en ny ryggsäck just på Öland

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Lunch på Våfflerian i hamnen

Idag var solen skarp kan jag lova så solkräm får man inte glömma dessa dagar, superviktigt. Det syns på oss alla tre att solen tagit idag och med det sagt så ringde BQ efter en timma om vi inte skulle äta lunch då Bellis och jag var i gallerian och han fick egentid och låg och sola. Det tyckte vi också och Bellis ville att vi skulle äta på ➜ Våfflerian Öland.

Där kan man äta både våfflor, desserter, pizzor och såklart massa varianter på våfflor både i lunchform och som en dessert med glass och godis. Jag tog en våffla med chevré och rödbetor, BQ tog en våffla som heter Italienarn och det var olika sorters skinka, salami och annat gott på. Det var verkligen en stunds njutning. Bellis fick en våffla som hette chokladboll och ja det var väl både dessert och ”lunch”. Cafét ligger precis vid hamnen och bredvid den omtalade ➜ Ölands Chokladen

Mycket trevlig lunch vid stranden och hamnen och den härliga kustluften tillhands, njutbart.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Ölands Karamellkokeri

När vi kände oss färdiga med hamnen och allt där omkring så tog vi svängen till ➜ Ölands Karamellkokeri som ligger i Bredsättra. Kokeriet har funnits sedan 2010 och det går att se tillverkningen på plats. Det hade vi också sådan tur idag att komma dit precis då de höll på att tillverka karameller av smaken champange, jordgubb och päron. Vi fick se hela tillverkningsprocessen. Alltså klumpen med kola i olika färger vägde 8 kg innan de började rulla den till stänger som de sedan skapade karameller av. Den 8 kg klumpen skapade sedan ”dryga 3000 karameller” sedan. Vi som tittade fick stå i covidanpassade bås familj för familj och när man gick in fick man ta kort i en korg utanför så det var rätt antal personer inne. Provsmaka fick man också och det var såklart jättegoda karameller.

Bellis tyckte det var jättespännade att kika på och hon ville se hela processen tills de var klara med karamellerna. Såklart köpte vi karameller sedan och Bellis fick välja och det vart en burk med lakritsmix.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Bredsättra Kyrka Ölands Östra sida

På andra sidan vägen av Karamellkokeriet ligger ➜ Bredsättra Kyrka. Jag tycker om att besöka kyrkor och kika in hur de ser ut då kyrkor är väldigt vackra. Det var så även den här kyrkan. Bellis ville också följa med in till kyrkan och hon höll en predikan för mig framför altaret och berättade vad de lärt sig om Jesus i skolan. Det var faktiskt roligt att höra för hon hade ju mer koll än jag trodde. Kyrkan ligger då i Bredsättra som är på östra sidan i höjd med Borgholm.

Ni kan läsa mer om kyrkans historia på länken, för det tycker jag är intressant.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Vår tvärvändning på Öland

 1. Oj vad mycket ni upplever! Har också hört att djurparken ska vara ganska nedgången..
  Vad kul att köpa en väska på Öland – minns själv när man var liten och köpte saker på semestern! Det kändes lite mer ”orginellt” 🙂
  Den där lunchen såg grymt ut! Slurp!

  Gilla

 2. Nu var de många år sen som jag var på ölands djurpark jag minns att det inte bra så bra. Jag föredrar Kolmårdens djurpark. Öland är så mysigt att semestra på. Våfflorna ser så goda ut, kan tänka mig att bellis blev glad för sin våffla. Det är alltid roligt att få se hur dom gör karameller

  Gilla

 3. Låter ändå som en härlig dag på öland. Förstår varför ni nobbade ölands djurpark då det känns dyrt med 2000kr för bara inträde och mat. De pengarna kanä man ju göra mycket annat roligt för. Jag själv brukar inte gå till tex furuvik om jag ska betala inträde själv. Det brukade mitt behandlingshem göra när vi var där. Häftigt att få se på när de gör karamellerna. Lakrits som är så gott, det är mina favoriter när det kommer till karameller.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.