Pasta med soltorkad tomat- och skinksås

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Igår testade vi en god pastarätt med viktväktarna och den kändes väldigt somrig och god. Den här kombinationen har man inte testat innan och därför var de så spännande rätt också. Vi valde dock bort champinjoner då vi inte tycker om det. Vi valde därför dit vattenkastanjer, men jag lägger ut ingredienserna i orginal så ni själva kan välja om ni vill ha det i eller ej

◌  SP per portion = 11 grön 11 Blå 11 Lila

◌  Recept för 4 portioner

Ingredienser

 • 250 g pasta penne
 • 250 g champinjoner
 • 1 st purjolök
 • 0.5 burk soltorkade tomater
 • 2 förp rökt strimlad skinka
 • 2 tsk flytande margarin
 • 2 dl fraiche 5%
 • 0.5 st romansallad

Gör så här

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av pastavattnet. Skär champinjoner i bitar. Strimla purjolök och avrunna soltorkade tomater. Fräs skinka, purjolök och champinjoner i margarin i en stekpanna. Tillsätt soltorkade tomater. Blanda ner fraiche och ev lite pastavatten, smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med pasta och sallad.

/ Receptkälla ➜ Pasta med krämig soltorkad tomat- och skinksås

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “Pasta med soltorkad tomat- och skinksås

 1. Visst är pasta med skinksås så gott! Denna variant ska jag testa någon gång då jag gillar champinjoner. Men det är ju helt klart en smaksak 🙂

  Gilla

 2. Ser väldigt gott ut och det är väldigt lätt att bara fixa ihop om man inte vill stå vid spisen för länge när det är så här varmt 😊

  Gilla

 3. Låter som riktigt goda smakkombinationer. Soltorkade tomater och för mig dom gillar champinjoner. Tack för tipset! Lite sugen att testa reda ikväll.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.