Chokladmuffins viktväktarna

Choklad gillar vi alla och här har vi viktväktarnas variant på just chokladmuffins, Här får ni grunden just till chokladmuffinsen, det går ju sedan dekorera på olika vis. Halvera vindruvor och lägg över, eller varför inte skiva tunna skivor av jordgubbar och lägga omlott av varandra överst på muffisen!

SP per bit = 8 Grön 8 Blå 8 Lila

Ingredienser

 • Ägg 2 st
 • Socker 2½ dl
 • Vaniljsocker 2 tsk
 • Kakao ½ dl
 • Bakpulver ½ tsk
 • Vetemjöl 2 dl
 • Margarin flytande 80% 100 g

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vaniljsocker och kakao. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner det tillsammans med smält margarin. Rör ihop till en jämn smet och klicka ner smeten i muffinsformar. Grädda i ugn 200° ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Tips! Spritsa lite grädde och dekorera med bär.

/Receptkälla – Viktväktarna Chokladmuffins

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Chokladmuffins viktväktarna

 1. Mumms det ser så gott ut och choklad är ju så gott med. Du har så härliga recept som du delar med dig

  Gilla

 2. Åh…de där muffinsarna såg galet goda ut. Sitter här och är supersugen på något med choklad i. Synd du inte kan teleportera en hit till mig. Snart kan ag sätta ihop en liten receptbok med alla dina recept och tips – tycker det är underbart.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s