Superäckligt och olyckligt

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Godmorgon på er, idag bär det av till Öland och en härlig semestervecka där. Det här varit två härliga dagar här hos mamma och pappa, men det ska ändå nu bli härligt att åka iväg bara vi tre som familj nu en vecka. Mamma och pappas lägenhet är gräsligt varm på sommaren. Det är nästan outhärdligt att vara där. Vi som dessutom har sval lägenhet tycker detta blir väldigt varmt.

Ja man kan nog inte föreställa sig så äckligt och olyckligt!

I går när vi var till mamma och pappas stuga så blev det både superäckligt och olyckligt tyvärr. Bellis gick och vattnade åt morfar och mormor i stugan och hon fyllde vatten från en tunna till en vattenkanna gång på gång. Supergulligt och uppskattat. Så kommer hon efter ett tag med någon hon har liggandes i båda sina kupade händer och sträcker fram till mig där jag sitter i trädgården på baksidan – Mamma titta vad är det här?! När jag ser vad det är hon håller i får jag tyvärr både en opedagogisk reaktion och även en för äcklad reaktion. Jag hoppar till och säger – Usccch !! Bellis håller då i en död råtta som drunknat i tunnat hon hållit på med. Den har alltså legat där och hon fick fram den då hon höll på med kannan. Råttan var uppluckrad och när mormor tog råttan med en handske på sig i svansen så gick svansen av, uäääkkk!! Råttan stank ruttet också kan jag lova, bläeee!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Opedagogisk mamma och plötsligt agerande!

Hon släpper den från sina händer och jag tar med henne in i stugan och tvättar hennes händer och armar. När vi ska gå ut från stugan igen för att gå till bilen där det finns handsprit så trampar hon på råttan som ligger på backen så den blir plattad och äcklig, mormor hade inte hunnit få bort den då. Usscch jag blir såklart stressad och äcklad och är också rädd att hon ska råka ta sig i ansiktet med händerna innan vi tvättat henne ordenligt och bytt kläder. Vi går till bilen där hon får byta kläder, sedan åkte vi hem så hon fick duscha. Alltså det var så äckligt men blev ju också så olyckligt. Som tur var agerade jag så snabbt så hon inte hann ha den i händerna mer än 2 sekunder kanske. Jag tvättade henne direkt med massa tvål. Tog henne till bilen och tog handsprit och bytte kläder. Körde sedan direkt hem och duschade henne. Nu är både kläder och skor tvättade. Risken finns därför inte att hon fått några farliga bakterier på sig. Dessutom har hon heller inga öppna sår.

På kvällen sedan kom det över henne och hon grät för råttan var död, hon är verkligen en sann djurvän, finaste Bellis! Mormor och jag fick ta en lång mysstund tillsammans med henne där vi förklarar att det var fint av henne att hon hittade den så vi kunde begrava den. Dessutom förklarade vi också att hon absolut inte gjort något fel. Såklart väcker det ju obehag hos henne och min reaktion var ju heller inte den bästa. Jag kan bara säga ” I´m Sorry ” jag var inte alls förberedd på att det var det hon skulle visa upp så jag vart chockad och äcklad.

➤ Hur hade ni reagerat tror ni?, samt hade ni kunnat agera utan att bli äcklade.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Superäckligt och olyckligt

 1. Jag hade nog reagerat som dig. Men du ska ha cred för att du snabbt tvättade henes händer och armar plus bytte kläder för att sedan duscha henne. Jag själv hade nog inte gjort det lika fort. Förstår hennes reaktion senare då om man är djurvän så bryr man sig om alla djur. Hoppas din vecka på Öland blir bra.

  Gilla

 2. Usch va äckligt. Hade råttor inne hos mormor & morfars sommarställe (som är rivet nu som tur är) Råttor & möss. Man kunde höras deras klor eller va det heter på golvet. Å när vi kom på sommarn för att flytta in under sommarlovet låg det råttspillning i sängarna!!! Så äckligt. Fanns ju massa ”hål” i grunden på huset som dom kunde krypa upp ur.

  Gilla

 3. usch då. Hade nog inte varit så pedagogisk heller då något sådant händer. Usch vad vidrigt alltså. Det har ju varit galet varmt ett par dagar nu, men samtidigt så skönt tycker jag.

  Gilla

 4. Men fy vilken överraskning ni fick med en död råtta. Jag hade nog agerat lika dant skulle jag tro. Det jobbiga med råttor och mös är att man aldrig vet vart de har varit och vad de har ätit och därför inte vet vad de kan bära på.
  Vilken tur att hon gick direkt till er med den och inte satte sig och undersökte den på egen hand.

  Hoppas att resandet går bra och att ni får rått fritt på Öland samt att vädret håller sig fint.

  P.s våga gå runt längs stigar vid vattnen. Ni kommer att hitta massa fina små platser med lite sago känsla som både gör sig fint på kort och som jag kan gissa sprida lek glädje för Bellis D.s

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.