Smulpaj med rabarber

På sommaren blir det ju att man träffas mer med vänner och man bjuder då på något. Ett tips då är att duka fram mindre skålar så blir det heller inte att man äter samma mängder som man skulle gjort på en vanlig assiett. Så gjorde jag här, det här är ett recept från i fjol på sommaren då jag bjöd på en otroligt god rabarberpaj enlighet med viktväktarna.

❋ LÅT ER SMAKAS ❋

6 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
blå 6, lila 4, grön 6

  • 350 g rabarber
  • 2 äpplen
  • 2 tsk majsmjöl
  • 50 g syltad ingefära
  • 50 g flytande margarin
  • 80 g havregryn
  • 1,5 msk farinsocker
  • 0,5 tsk malen kanel

Gör så här

Sätt ugnen på 190 grader (varmluftsugn 170 grader). Skala och skär rabarber i 1,5 cm stora bitar. Skala och skär äpple i 1 cm stora bitar. Lägg rabarber och äpple i en ugnsfast form (ca 20 cm lång) och strö över majsmjöl. Blanda väl så att alla bitar blir täckta. Hacka ingefära och blanda ner. Tillsätt lite kallt vatten och tillaga utan att täcka över i ugnen i ca 15 minuter.

Blanda under tiden samman margarin och havregryn. Blanda sedan ner farinsocker och kanel. Strö smuldegen över frukten och sätt tillbaka i ugnen ytterligare 25 minuter tills den blir gyllenbrun. Servera den varm.

/ Receptkälla ➜ Smulpaj med rabarber och äpple Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Smulpaj med rabarber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s