En lång dag mot Östkusten

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

En dag i bilen till Östkusten

Nu är vi på väg mot Östkusten och Oskarshamn hem till mamma och pappa i någon dag för att på söndag sedan åka till Öland och bo där en vecka. Vi har hyrt stuga där i Köpingsvik. Vädret verkar vara sådär. Det kommer regna vissa dagar, men inte hela dagar. Det ändrar sig för varje dag, så verkar vara svårläst. Vi får hoppas på en bra vecka med så lite regn som möjligt. Det ska bli härligt om inte annat att bara få komma bort.

Jag var ju till tandläkaren idag och det såg bra ut, lite tandsten, men inget som var direkt märkbart. Hade en ficka på ett ställe mellan visdomstand och andra tanden. Blir det besvär så kom vi fram till att jag ska dra bort visdomstanden. Var roligt att besöka dem eftersom vi är gamla kollegor och alla vart så glada att se mig. Det första tandläkaren sa – Vad fiiin du är!, sådär spontant. Jag har långklänning på mig och hon konstatera att hon måste köpa sig det själv. Jag hade även tandvårdsbidrag på 600kr och slutsumman idag vart inte så mycket då efter det. Jag ska kallas igen om 2 år. Nu var det då med andra ord check på det och jag kan fortsätta sköta mina tänder själv så som jag brukar. Jag lurar ändå på att bleka dem.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Bilkö, åksjuk och Rasta matplats!

Det går bra i bilen, men det kommer ta lång tid att komma ner idag då Bellis blivit åksjuk. Vi får stanna och ta paus. Hon får nu sitta fram och så har vi haft paus i fler omgångar. Innan var vi fast i bilkö utanför Norrköping mot Söderköping. Det stod still verkligen. Den kallas ju proppen också för det blir lätt stopp där. Vi stod still på samma plats i 30 minuter minst. Inte nå drygt ! Vi har i alla fall nu ätit lunch längst vägen på Rasta i Valdemarsvik. Jättebra mat här, det vi reagera på dock var att när vi handla mat för 300kr ska de ha betalt för kaffet 15kr. Det borde ingå kan man tycka. Jag är inte snål, tvärtom. Det är mer en principsak att man kan visa sina gäster uppskattning tillbaka.

Ni vill väl hänga med oss på vår resa vid Östkusten och på Öland!?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “En lång dag mot Östkusten

 1. Hoppas att resan gick bra trots att Bellis är åksjuk. Jag håller med dig där, tycker ju att kaffet kanske borde ingå om man äter lunch, men ja god lunch såg det ut att vara iaf 🙂

  Gilla

 2. Otur att hon vart åksjuk. Har aldrig blivit det själv men vet vänner som blir det och det ser inte roligt ut. Håller med dig om att handlar man mat för flera hundra kan dom gått och väl bjuda på kaffet. Vädret är tyvärr aldrig något man kan göra något åt och att det kan svänga väldigt fort plus tex regn kan vara något väldigt lokalt. Jag själv hatar att gå till tandläkaren men gör det varje halvår då jag inte alltid haft bra tandhälsa. När jag kom till tandläkare så skulle den undersöka mig plus göra ett kostnadsförslag på vad som behövdes göra. Kan berätta att det förslaget hamnade på 38.000 kr. Jag betalat 150kr varje gång tills jag kommit upp i högkostnadskort. Har ett tandvårdskort från kommunen. Är så glad för det.

  Gilla

 3. Där brukar vi med stanna när vi ska ner 😊.
  Ja jag vill mer än gärna följa er på resan 😊 kul att ni ska bo i Köpingsvik dom stugorna är fina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.