Köttfärssås på viktväktarvis

Husmanskost är verkligen den bästa och det är den man alltid tänker på då man vill göra mat. Spaghetti och köttfärssås det gillar vi väl i stort sett alla. Man kan göra det på många olika vis. Här tipsar jag om hur man gör en klassisk köttfärssås på ➜ viktväktarnas vis.

LÅT ER SMAKAS

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion:
blå, lila, grön = 11

Ingredienser

 • Lök 1 st
 • Vitlök 1 klyfta
 • Morot 1 st
 • Rapsolja 1 tsk
 • Nötfärs 10% 400 g
 • Tomatpuré 2 msk
 • Worcestershiresås 1 msk
 • Lagerblad 2 st
 • Oregano 1 msk, torkad
 • Basilika 1 msk, torkad
 • Socker 1 tsk
 • Tomater, krossade 2 förp
 • Pasta okokt 200 g, fullkorn

Instruktioner

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morot grovt. Hetta upp en panna med olja och bryn färs och grönsaker. Blanda ner tomatpuré, worcestershiresås, kryddor och socker och låt fräsa med 1 min. Tillsätt krossade tomater och låt det puttra utan lock ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera till köttfärssåsen.

/Receptkälla ➜ Pasta med köttfärssås Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Köttfärssås på viktväktarvis

 1. Mmn, det låter verkligen gott. Jag gillar köttfärssås som är mer ”matig” eller vad man ska säga. Full med godsaker som olika kryddor och gärna grönsaker. Får dock inte i barnen det. De gillar inte köttfärssås med massa ”konstigheter” i….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s