Fröknäcke, nyttigt till frukost!

Gott och nyttigt till frukostbordet som du serverar till en mugg te är absolut fröknäcke. Dessutom är det flera goda frön och gottigheter på som är snällt för magen. Servera med något från 0 poängslistan som exempelvis gurka, paprika. Du kan ju bre lite färskost över också!

Ingredienser

SmartPoints/port: ❏ Grön 1 ❏ Blå 1❏ Lila 1

 • Sesamfrön 1 dl
 • Linfrön 1 dl
 • Solroskärnor 2 msk
 • Pumpakärnor 2 msk
 • Vetemjöl 2 dl
 • Salt ½ tsk
 • Vatten 2 dl
 • Olivolja 2 msk

Instruktioner

 1. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Häll på vatten och olja. Rör till en jämn smet. Låt vila övertäckt i kylen ca 8 timmar eller över natten.
 2. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt, ca 30×40 cm.
 3. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 15 min. Ta ut plåten och skär/sporra ut 30 bitar. Sänk värmen i ugnen till 150° och grädda ytterligare ca 35 min. Ta ut och låt svalna på galler.

Receptkälla ➜ Fröknäcke Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Fröknäcke, nyttigt till frukost!

 1. Jag har aldrig bakat fröknäcke, men varenda gång jag smakar på det undrar jag varför. Det är ju så galet gott. Vågar mig nog inte på det heller, då jag kommer äta upp precis allt

  Gilla

 2. Fröknäcke är gott o äta som det är istället för chips te.x. Vet dock inte om jag skulle vilja ha det till frukost. Behöver min gröt på morgonen för att må bra. 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s