Grönsaker gör oss hälsosammare!

Solbrända fötter och grönsaker från landet
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Varför ska man äta hälsosamt?

Det är viktigt att man äter grönsaker varje dag, man behöver få i sig en näringsrik kost och varierat innehåll. Man behöver leva hälsosamt och ta hand om sig och försöka få i sig de näringsämnen man behöver. Grönsaker är några av dem och små justeringar kan göra stora förändringar med ens kropp. 30 minuters motion borde man försöka få in varje dag också just för det viktigt att röra på sig. Man hämmar också många sjukdomar, samt man minskar risken för uppkomsten av dem.

Det finns mer justeringar man kan göra, här är några!

 • Byt ut matfett och använd olja i maten
 • Använd fettsnåla produkter
 • Byt ut till fullkornsprodukter
 • Mindre salt, mindre socker och mindre rött kött
 • Ät dig mätt, men inte proppmätt
 • Ät magra mejeriprodukter
 • Drick flera glas vatten varje dag, men överdriv inte, drick mer än du brukar och drick vatten till maten
 • Gör matschema och handla endast efter dem så är det lättare att inte godis slicker ner i varukorgen med

Inte så komplicerat och svårt egentligen och nedan följer ett recept som är hälsosamt och enkelt att göra, här kan ni också läsa mer tips på ➜ viktväktarnas egna sida! Dessa ovan är ju de klassiska men de är ju faktiskt dem som hjälper, tycker inte man behöver göra det mer komplicerat än så, då är det bara jobbigt.

Jag blickar ut mot hamnen i Oskarshamn, min älskade hemstad
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Marinerad kyckling med sötpotatis och grönsaker

Att göra middag som man både kan få med många grönsaker i och som klarar sig själv i ugnen det passar perfekt en vardag då man har annat som också måste göras. Då är denna rätt en hit och väl värd att tillaga.

4 portioner
SmartPoints/port: Grön 9 Blå 7 Lila
2

Ingredienser

 • Rapsolja 1 msk
 • Oregano 1 tsk
 • Paprikapulver 2 tsk, rökt
 • Rödvinsvinäger 1 msk
 • Kycklingbröstfilé 500 g
 • Sötpotatis okokt 800 g
 • Lök 1 st, röd/röda Paprika
 • 2 st, gärna olika färg Tomat 2 st
 • Vitlök 4 klyfta(or)
 • Olivolja ½ msk
 • Koriander 1 knippe(n)
 • Lime 1 st

Instruktioner

Blanda rapsolja, oregano, paprikapulver, vinäger och salt och peppar i en påse. Lägg kycklingen i den och låt marinera en stund. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva sötpotatis och lök. Skiva paprika och tomat. Lägg allt i en ugnsfast form eller långpanna tillsammans med lätt krossade, oskalade vitlöksklyftor. Blanda med salt, peppar och olivolja. Täck med folie och sätt in i ugn ca 30 minuter. Ta ut formen, lägg på kycklingen, häll över marinaden och sätt in i ugn ytterligare 20-25 minuter, utan folie, tills kycklingen är genomstekt. Toppa med hackad koriander och pressa över lime.

/ Receptkälla ➜ Marinerad kyckling med sötpotatis och grönsaker – Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Grönsaker gör oss hälsosammare!

 1. detta med att äta nyttigt är nog inte min starkaste sida, försöker lite då och då att i alla fall dricka lite vatten, men bara det har ja svårt att få in på rutin om jag ska vara ärlig 😅

  Gilla

 2. ja det ör viltigt med hölsosamt. men vatten är viltigt o dricka 8 glas per dag. och som du skriver träna o röra sej en hslvtimme är super brajag har gått ner 4 kg ca bara på en mån.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s