En Svensk touch på Moussaka

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Igår gjorde jag den godaste moussakan jag någonsin ätit, den var faktiskt helt perfekt och kommer bli en ny favorit hemma hos oss. Moussaka är en rätt som har ursprung från medelhavet och mellanösten. Då använder man aubergine och lammfärs. I det här receptet har viktväktarna valt att göra en svensk touch på receptet och bytt ut lite ingredienser.

Recept är baserat på 4 portioner

Grön 10 ❏ Blå 10 ❏ Lila 5 = SP per portion – NYTT – 6 – 10 Personliga Points™ per portion

Ingredienser

 • Potatis 800 g, mjölig
 • Rapsolja 2 tsk
 • Lök,2 st, gula
 • Margarin flytande 80% 1 tsk
 • Nötfärs 10% 300 g
 • Tomater, krossade 1 förp
 • Tomatpuré 1 msk
 • Vitlök 1 klyfta
 • Köttbuljongtärning 1 st
 • Basilika 1 tsk, torkad
 • Ost riven 17% 1 dl

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Lägg i en plastpåse med olja och salt och blanda runt. Lägg över i en ugnsfast form. Sätt in i ugn tills potatisen nästan är mjuk, ca 30 minuter. Skala och hacka lök. Hetta upp margarin i en stekpanna och bryn löken tillsammans med färs. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, pressad vitlök, buljongtärning och basilika. Smaka av med salt och peppar. Småkoka såsen under lock 10-15 minuter. Bre köttfärssås över potatisen, strö över osten och gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Servera med sallad.

/ Receptkälla ➜ Svensk Moussaka Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

5 reaktioner till “En Svensk touch på Moussaka

 1. Hur gott lät inte detta?
  Moussaka är en av mina favoriter och den vill jag alltid äta om jag kommer till Grekland.
  Bra med en svensk variant och den låter riktigt god. Tack för receptet!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s