Scones med dinkel

Låt det enkla bli det godaste: Vår dotter gillar scones, det är bland det godaste brödet hon vet och jag brukar vara en snäll sambo och mamma och baka på kvällen ibland för att det ska finnas till att ta med till skolan och även för till frukost dagen efter. Nu ville jag anpassa efter viktväktarna och jag tror att det kommer passa fröken lika bra i alla fall. Hon kan ju välja vad hon vill ha på den sedan som hon tycker är gott

Recept för 8 portioner och grön 5 per portion

Ingredienser

 • Dinkelmjöl 1 12 dl
 • Vetemjöl 2 dl
 • Bakpulver 2 tsk
 • Salt 1 krm
 • Margarin 80% 50g
 • Fil, lättfil 0,5% 1 12 dl, eller 1 ½ dl lättmjölk

Instruktioner

Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt margarinet och finfördela med fingertopparna till en grynig massa. Rör i fil och salt. Arbeta samman till en lite kladdig deg. Dela degen i två delar och klicka ut på bakplåtspapper. Platta ut varje del till en rund kaka. Skåra varje kaka i 4 delar.

Grädda i ugn 250° ca 10 min.

Receptkälla ➜ Scones med dinkel viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Scones med dinkel

 1. Håller med henne om att det är så gott. Har aldrig testat med dinkelmjöl, men jag gissar att det är precis lika gott.
  Kan tänka mig att hon blir överlycklig när hon får favoritbrödet innan hon ska gå till skolan. Bra frukost innan skolan är alltid bra.

  Gilla

 2. Vad är det som är speciellt med dinkelmjöl? Jag har aldrig använt det.
  Kärt av dig att baka hennes favoritbröd. Själv är jag fullständigt urkass på just scones.

  Gilla

 3. Men vad kul att du delar med dej av recept i från vikt väktarna tror att det här kommer att smaka minst lika bra som vanliga skonse 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.