Prata med ditt sockersug?!

Prata med ditt sockersug

Hur strikt ska man vara då man bestämt sig för att vara strikt? Nu pratar jag inte om för nån vikt och mat ångest utan mer karaktärsmässigt? Tappar man karaktären om man äter fikabröd när man blir bortbjuden och kan man då med samvete äta fikabröd då? Just med viktväktarna är det ju så skönt att man kan räkna poäng och då kan man ha kontroll på sig. Hur blir du om du äter fikabröd ute en kväll med kompisar, eller blir bjuden på fika hos en vän. Triggar det då i gång sockersuget på dig och det kan bli bakslag i dina framgångar. Ska man se det så? Nej såklart inte, man ska unna sig fika och få känna att man kan gå hem till vänner och ta fikat de bjuder på, MEN!

Det finns faktiskt tips och det kan man läsa om lite överallt på nätet. Det som fungerar allra bäst för mig är att prata med dig själv.

Om jag äter dig nu vill jag ha 10 bitar till och så även imorgon eller kan jag stanna vid denna bit? Kan jag inte det? Samt vet du att det kommer hämma dig och du kommer hamna i en ond våg igen då är det faktiskt inte värt det om man inte kan låta bli. Det är lätt att säga, men för mig fungerar det många gånger att prata med dig själv. Det låter kanske plågsamt och ni tänker att man ska inte tänka för mycket utan känna att man kan unna sig då man vill. Såklart kan man det, men inte om man har ett sockersug som gör att man hamnar i för dåliga vanor. Banna dig inte och straffa dig inte, men prata med ditt sockersug och tänk är det just idag jag vill unna mig, eller ska vi inte ta det på fredag till filmen? Vilken dag för dig är den rätta dagen, vi är alla värda att få äta gott, men inte varje dag och inte om det kickar i gång för mycket sockersug så det blir jobbigt.

Kan du stå emot, och kan du inte stå emot idag?

Så är det dock inte för mig för jag kan stå emot om jag bestämmer mig för det och jag kan också stå emot när jag kommit in i bra vanor och rör på mig mer och börjat äta hälsosammare. Jag äter såklart godis och fikabröd det gör alla, men jag äter då jag känner att idag är det OK, men det var det inte igår och kanske inte imorgon. Jag känner själv att jag vill ha kontrollen och när jag kommit dit då njuter man mer av de stunderna när man har sina mysdagar då man äter. Tolka mig nu inte som det är något psykiskt eller så då tolkar ni in min text helt galet och då är det bara tråkigt att skriva text om man ska få massa moralpredikan. Det handlar inte om det, det handlar om att lära sig själv att stå emot sitt sockersug. För sockersuget sitter endast i dig och i dina vanor, ingen tvingar dig att äta och ingen tvingar dig att inte äta.

När det gäller ➜ viktväktarna just så är det jättelätt att ha koll på det då man faktiskt räknar poängen i veckorna. Det kan hända att det låter jobbigt eller att ni tycker jag är extrem, men det är faktiskt inte så jobbigt jag ser det mer som jag hittat en karaktär och jag väljer själv när jag vill äta det goda inte när sockersuget triggar in mig på det. Idag som exempel är jag jättesugen på godis eller en chokladkaka, men idag har jag bestämt mig att tisdagkväll är det inte en dag jag vill unna mig något utan idag får det bli en god mugg te istället, är ni med?

Hade jag velat unna mig en chokladkaka en tisdagskväll, tisdag vecka 25 ABSOLUT då var det mitt val, OK?! Ha bara kontroll på sockersuget för det är faktiskt en dålig vana och för mig skulle jag inte kunna äta sött varje dag då skulle jag aldrig ta mig ur sockersuget.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Prata med ditt sockersug?!

 1. Mycke bra inlägg!!! Att styra sötsug är något man behöver lära sig.
  Jag kan få extrema sötsug, men då jag lärt mig att min kropp gör av med energi snabbare än normalt, så äter jag fler matiga mål om dagen och på så sett håller suget borta.

  Gilla

 2. Allt handlar ju om vilket val man gör. Jag kan få hemsk sug ibland och då vet jag att om jag börjar äta något sött så kommer jag inte kunna begränsa mig i den stunden, och då väljer jag att låta bli. Medan andra gånger kan jag ta en kaka eller godisbit och känna att det räcker 😊

  Gilla

 3. nej det triggar knte igång längre . jag gör ju en viktresa och innan kunde det påverkas utav vänner att man vill bara för att man ser andra äta. numera får man åmgest efter. bra ämne o ta upp för det är viltigt att prata om

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.