Muffins med persika och banan

MUFFINS MED PERSIKA OCH BANAN

När ni ska fika nästa gång är det ju toppenbra om man kan sätta fram lite nyttigare fikabröd och något som säkert barnen också tycker om. Dessutom blir de stora och då är man nöjd sedan. Ett bra tänk för att inte ta fram för mycket vid fikabordet. Eller varför inte sätta fram vattenmelon eller jordgubbar som extra till fikastunden, då blir det ett lite extra inslag på fikabordet som går äta med gott samvete. Se bara hur gott och inbjudande mitt fikabord ser ut där i solen tillsammans med en väninna

◍ Grön = 5 SP per portion

/ Receptet är för 10 portioner

Ingredienser

 • Persika 2 st
 • Socker 45 g
 • Ägg 1 st
 • Margarin flytande 80% 50 g
 • Mjölk 0,5 % 1dl
 • Vetemjöl 200g
 • Bakpulver 1 tsk
 • Vaniljsocker 1 tsk
 • Banan 1 st

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Skiva persikorna tunt. Lägg undan 20 skivor och blanda resterande med socker. Vispa upp ägg och blanda ner margarin och mjölk. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Mosa bananen och blanda ner i äggsmeten tillsammans med mjölblandningen och persikorna. Fördela smeten i 10 muffinsformar och lägg på persikoskivorna. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk.

Tips: Det går också bra att använda konserverade persikor. Lått vätskan rinna ur och lägg dem sedan torrt på ett hushållspapper så de är så torra det går när ni ska använda dem i bakningen sedan.

/ Receptkälla ➜ Muffins med persika och banan Viktväktarna

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Muffins med persika och banan

 1. Din fikastund ser riktigt lockande ut och vad gott det lät med persika och banan i muffinsen. Melon och jordgubbar brukar vara riktigt poppis hos barnen när det ska fikas. brukar fungera bra att erbjuda en smoothie också istället för saft, det är alltid gott till fikastunden.

  Gilla

 2. Oj wow det där såg verkligen gott ut och receptet ser väldigt enkelt ut =) det där måste jag göra någon dag jag är ledig och inte jobbar =) kul att du delar med dig av nyttiga recept =)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s