Kalaspingla och åskväder!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

En riktig kalaspingla och åskoväder !

Idag har vår tös varit på kalas hos sin kompis, hon är och vart en riktig kalaspingla minsann. Hon var så taggad för att gå på kalaset. Skönt nu också då hon är så stor att hon kan gå iväg på kalaset själv. Hennes fina kompis L fyllde år och hennes kalas brukar vara så fina med tårtor som är som konstverk. Min nagel har gått sönder och fått ett jack, och det var länge sedan det blev så. Får gå dit i morgon får de åtgärda det. Samt det har pratats om åskväder här, men än så länge har det inte varit så farligt. Dock ser jag att det ska bli runt om oss i grannstäderna så kanske ändå kommer hit också ikväll.

Förra sommaren slog det ner i en av våra datorer som vi fick lämna in sedan. Det tog en evighet att få tillbaka den och den vart helt svart alltså skärmen. Det var något där bakom som lös lite vid skärmen men den funkade således inte. Därför måste man vara extra noga då det blixtrar ute att man drar ut eluttag och slår av elapparater. Tror överlag att vi slarvar med det för att vi gjort oss bekväma med att kunna titta på mobiler, datorer och tv hela tiden. Det gör att vi på något vis blir uttråkade då vi måste lägga ifrån oss för en stund. Tänk vid strömavbrott då har vi inte så mycket till val annat än att vi måste finna oss i läget. Så ska man tänka vid åskoväder också. Ta det som en mysig egentid, eller om man har partner gör det till en romantisk grej. Varför inte lägga sig i soffan och mysa med tända ljus och bara ligga och kramas. Kramas kan ju leda till något mer än så och hur härligt är inte det då det smattrar utanför fönstret, det är ju romantiskt anser jag.

Vi har även blivit drabbade av att blixten slog ner så exakt utanför vårt fönster att vårt köksfönster sprack. Det vart en spricka i fönstret och när det sedan fortsatta att smälla utanför kunde man se sprickan bara spred sig mer och mer. Detta var också på sommaren så vi fick tejpa fönstret för att sprickan skulle sluta spricka och invänta att de kom för att hjälpa oss. Det tog 1½ månad för dem innan vi fick ny ruta. Som tur var sprack inte rutan helt hela vägen på mitten så tejpen kunde hålla fast eller vad man ska kalla det.

Det går läsa mer om detta på länsförsäkringar sida just om ➜ åska och vanliga åskskador. Är olyckan framme är det ju bra att veta hur man ska gå till väga.

Det här ska man främst tänka på då det är åskoväder

 • Håll dig borta från fönster och elkontakter då
 • Använda mobilen går bra så länge man inte har den i kopplad med laddaren i uttag
 • Gå in så fort som möjligt om du är ute någonstans och håll dig borta från ledningar och träd
 • Dra ur elkontakter då ni ska resa bort just för att då har man inte vetskap om det åskar hemma eller inte, var på säkra sidan alltid.
 • Samkoppla dina apparaters kontakter i en förgreningsdosa så är det inte så många kontakter att dra ut, smidigare då

Vad gör du när det åskar ute, är du noga att dra ut kontakter eller tror du att det är ok ändå att det inte drabbar just dina elapparater?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Kalaspingla och åskväder!

 1. Här har det inte åskat alls. Det kan ha åskat i natt men då måste jag ha sovit mig igenom det. Tur i så fall för hatar åska. Jag är noga med att dra ut alla kontakter till apparater då det åskar och blixtrar. Söt hon var och jag minns hur kul det var att gå på kalas när jag var liten.

  Gilla

 2. Det kom ett par rejäla skurar i går eftermiddag och lite muller en bit ifrån men mer kom aldrig hit. Ofta tycker jag det är skönt med rejält åskoväder nät det är så varmt för att kunna andas men det räckte med regnet.

  Gilla

 3. Men lilla sötskruttan, man ser verkligen hur fin hon känner sig. Vilken otur ni haft med åska. Vi skulle drabbats idag men har inte haft en droppe regn!!

  Gilla

 4. Så viktig och nyttig information om hur vi ska förhålla oss till och bete oss vid åska – jag tycker att det är fascinerande med åskväder men har respekt för det.

  Så fin hon är er lilla kalaspingla…

  Gilla

 5. Här har vi haft strålande väder hela helgen och klarat oss från åskan. Jag är nog dålig på att dra ur sladdar. Något jag verkligen borde bli bättre på.

  Gilla

 6. Vilken bra info som du delar om hur man ska agera när det åskar. Alltid bra att bli påmind. Kan tänka mig att det är skönt att hon börjar bli stor och kan gå på kalas själv

  Gilla

 7. Så fin hon är 🙂 Alltid kul med kalas. Här vräkte regnet ner en kort stund, men vi var ute så det gällde att ta skydd så fort som möjligt. Vi är nog slarviga då det kommer till att dra ur kontakterna, fast jag vet att det är fel.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s