Nekad att ta vaccination för pollenallergi

Nu har vi verkligen fått sommar!

Idag är det V A R M T, ja det kan man milt säga 28 gr i skuggan och i solen kan åtminstone inte jag vara. Både Bellis och jag är insmorda med solskydd 50 + och det rekommenderar jag att man använder nu, för fy vad solen tar. Bellis och jag var ut redan efter 7 i morse och fyllde upp hennes pool med vatten så den skulle få 2-3 timmar på sig att värma upp sig. Vi gick sedan ut efter 10 och hon badade loss till strax innan 12. Nu är vi ja FY på oss eller? inne och tar paus från värmen. Hennes pool köpte vi förra året och hon älskar den, tyvärr verkar den gått något pyshål på så jag fick gå ut och pumpa upp den flera gånger om innan hon badade. Så poolen är nu tyvärr kastad, jag lyckades inte lokalisera vart hålet var. Det finns ju pooler överallt att köpa och det är ju bara att välja på Rusta, Dollarstore, Biltema eller Jula. Vi har dem ju allihopa de butikerna.

Nekad att ta vaccination för pollenallergin

I går hörde min kompis av sig till mig som har lika svår pollenallergi som mig. Hon hade blivit nekad att ta vaccin just för att det kan sätta sig på luftrören och en doktor måste då finnas tillgänglig för att kunna bevaka om det är något som händer. Vi har haft doktor.se som har vaccinerats av sköterskor i folkets park här. Det har därför gått fort att vaccinera fas 4. Har man allergibesvär så ska man boka tid och utföra vaccin på vårdcentral där de har satt in resurs och bevakning om det skulle vara något. Jag ringde då upp min vårdcentral som sa att de har alla resurser som behövs så jag skulle inte bli nekad min vaccination. Det går också läsa om astma och covid på astma och allergiförbundet ➜ Frågor om corona och pollenallergi

Min kompis ringde sedan till samma vårdcentral vi ska ta vårat vaccin på och det var ingen fara. Sjuksköterskan hon pratade med sa att det där blev helt fel som de sagt åt henne de som skulle ta sprutan på henne. De ska ha resurser där om något händer! Bara för man har vanlig pollenallergi så är det ingen fara med vaccinet. Hon fick därför en ny tid bokad nu och allt är i sin ordning. Vår kommun har börjat vaccinera 25 åringar nu.

Ikväll ska jag ut och äta med Erica och det ska bli toppenhärligt och mysigt, längtar till kvällen

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Nekad att ta vaccination för pollenallergi

 1. Härligt att Bellis fick bada. Tror många barnfamiljer håller sig inne. För just värmen & solen. Eller stranden. Där det svalkar.
  Det var ju snällt av din vän att tänka på dig, din pollenallergi & vaccinet. Så ni kunde kolla upp det. För den veta hur det funkar 🙂.
  Så trevligt att ute med Erik. Hoppas att det var gott & trevligt.
  Kram❣️🌸

  Gilla

 2. Blev hon nekad vaccin för pollenallergi? Märkligt jag tog det vaccinet under många år. Fast visst man fick vara på lung och allergikliniken i 3 år men var så mycket värt det. Jag har knappt någon pollenallergi längre, och var innan extremt allergisk mot hund och katt men det är jag inte heller längre. Liksom jag skulle aldrig kunna ha hund, och nu tack vara allergivaccinering är jag helt fri 🙂.

  Gilla

 3. Vad sjukt att dom säger olika angående vaccin och allergi och vad skönt att det löste sig för henne. Kramis ❤

  Gilla

 4. Ja, nu har vi verkligen fått det varmt om öronen. Jag håller mig inne idag och vätskeladdar inför min fotbollsmatch imorgon då det ska bli ännu varmare. Mysigt för Bellis att vara ute och plaska i poolen. Solskydd har varken jag eller barnen använt och barnen bränner sig aldrig. Brände mig senast för flera år sedan. Får se om jag får äta upp mina ord och bränner mig på gotland….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.