Kycklinggryta med lime och jordnötssmör

Recept baserat på 4 personer

◍ Grön 10 per portion

Ingredienser

 • Ris, okokt 2 dl
 • Kycklingbröstfilé 600g
 • Curry 1 tsk
 • Chili flakes 1 tsk
 • Rapsolja 1 tsk
 • Jordnötssmör 2 msk
 • Honung, flytande 2 msk
 • Japansk soja 1 msk
 • Vatten 2 msk
 • Salladslök 1 knippe

Instruktioner

Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Dela kyckling i mindre bitar. Värm olja i en panna och stek kycklingen. Krydda med curry och chili flakes och stek vidare tills kycklingen är genomstekt och gyllene. Blanda ihop jordnötssmör, honung, soja och vatten och häll i pannan. Blanda ihop med kycklingen och låt puttra ett par minuter. Finhacka salladslök och blanda ner i pannan tillsammans med rivet skal och saft från 1 lime. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och grönsallad

/ Receptkälla Viktväktarna ➜ Kycklinggryta med lime och jordnötssmör

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Kycklinggryta med lime och jordnötssmör

 1. Men såå gott. Kyckling är en tacksam rätt då man viktväktar. Har nog inte vågat mig på jordnötssmör, men samtidigt. Allt handlar om mängderna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s