Banana split enligt viktväktarna

Idag är det varmt och det är fredag, visst är det då aktuellt att nyttja veckobonusen?

Banana split vill man ju äta en gång varje sommar i alla fall, det är väl enhärlig sommardessert. Här ovan ser ni en jag åt på restaurang för något år sedan den vanliga och traditionella. För att göra den mer baserat enligt sundare tänk och enligt viktväktarna så byter vi ut maränger mot bär att dekorera med. Jag tänkte delge er receptet och här unnar ni er då stor del av veckobonusen.

Grön 16, lila 16, Blå 16

Ingredienser

 • Choklad ljus
 • 100 g, mjölkchoklad
 • Salt
 • 1 krm, flingsalt
 • Banan
 • 4 st
 • Gräddglass 15%
 • 2 dl, vanilj
 • Gräddglass 15%
 • 2 dl, choklad
 • Vispgrädde 40% vispad 8 msk
 • Körsbär 20 st

Instruktioner

Lägg ett uppläggningsfat i frysen 1 timme innan uppläggning. Smält chokladen i ett vattenbad. Lägg i flingsaltet. Ta fram det frysta fatet. Dela bananerna på längden och lägg på. Lägg på glass, grädde, smält choklad och toppa med biggaråer.

Receptkälla – Banana split Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Banana split enligt viktväktarna

 1. Banana splitt va väldigt länge sedan jag åt eller gjorde =) det ser väldigt gott ut =) kul att du delar med dig av receptet =)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s