Egengjord vaniljglass

Det här är ett recept jag tänkt till barnen som en sommarhit till sommaren och som är mindre socker i än vanlig glass

Vaniljglass

Baserat på 4 glassar – Grön 7

  • Vatten 1 12 dl
  • Matlagningsgrädde 4% 2 dl
  • Vaniljsocker 2 tsk

Jag använder mig av glassformar. Jag mixar sedan alla ingredienser för att det ska bli en färdig smet. Man kan ju också använda elvispen och sedan fryser man i en låda i frysen. Då kan man tärna små bitar av jordgubbarna som man rör ner i smeten efter man vispat klart. Då får man jordgubbsglass med bitar av jordgubbar i. Låt sedan glassen stå i frysen, gärna över natten så den är helt genomfrusen. Här kan man testa sig fram i många formar och tänk bara på att minska på socker.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

2 reaktioner till “Egengjord vaniljglass

  1. Bra med glass som inte innehåller så mycket socker. Dessutom kul att göra själv. Antar att barnen älskar den, kanske även vuxna glassälskare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.