Har någon rätt att påpeka ens utseende?

Vem ger rätten att kommentera hur man ser ut?!

Ja vem ger rätten att kommentera hur man ser ut? Det är aldrig OK att påpeka hur någon ser ut och framförallt inte om det handlar om någon kommenterar ens egen familj eller så. I mitt handlar det om att jag fick kommentar om att Bellis var mager. Jag fick kommentaren – Äter hon sig mätt varje mål? Äter hon fulla mål varje dag? Samt jag tycker hon ser så mager ut! I personens fall kanske det var välmening jag vet inte, men jag tycker aldrig det är rätt att kommentera hur någon annan ser ut! Det är inte ok åt något håll, varken tjock, ful smal, bred kort, lång. Ska man kommentera någon ska det endast vara snälla peppande komplimanger.

Hon är smal visst, men inte mager det är hon inte. Hon brås på mig och BQ båda han och jag var smala skoltiden. Jag var smal alltså SMAL fram till gymnasiet ungefär då började jag sedan få kurvor. När jag gick i sjuan i gymnasiet vägde jag 42 kg minns jag så väl. Det går ju liksom inte ge henne en massa fett och skitmat bara för att hon ska ÄTA. Hon äter husmanskost, hon får en pizza någon gång emellanåt och hon äter jättebra. Ibland tycker hon inte skolmaten är bra för hon gillar inte för stark mat. Hon smakar i alla fall alltid har även pedagogerna sagt och äter alltid bra av mellisen. Har hon ätit sämre i skolan så äter hon alltid bra hemma sedan. Då brukar jag göra något jag vet hon tycker om eftersom det är viktigt att hon äter. Hon tycker om all sorts mat, hon gillar kåldolmar, blodpudding, kycklingklubbor, broccoli, ugnsbakad fisk. Har testat och smakat av oss och lärt sig tycka om annan mat än det typiska.

Jag fick ofta höra som barn att jag stod i skuggan av min syster som blir lätt solbränd. Jag har svårare att bli brun och det tar tid för mig. Fick då flera gånger frågat om jag tillbringat sommaren inomhus. Hur juste är det att säga till ett barn? Vad är humorn i den och vad är det för mening att säga det? Det skapade såklart komplex och det satt i många år för mig att jag hatade stränder och så. De orden klingade länge i mina öron och det var min morbror som sa så. Han var också en sådan där soldyrkare som blir sådär megabrun. Numera som vuxen eller efter mer vetskap skulle jag kontra tillbaka och säga att jag kommer förmodligen löpa mindre chans för hudcancer mot dig och jag är stolt över att vara ljus. Då slöt man sig ju som en mussla och gick sedan och grät för sig själv.

Folk är så okänsliga och numera som mamma så är man som en kobra och hugger om de säger något som är negativt mot det finaste man har. Hon är helt perfekt och vacker. Vi är alla vackra på våra egna vis, ingen ska ta det ifrån en.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Har någon rätt att påpeka ens utseende?

 1. Jag håller med dig. Vad förväntar man sig att få för svar på en sån fråga? Trodde personen att du skulle säga: Nej, vi ger henne inte så mycket mat…
  Man vet ju inte vad som ligger bakom en viss persons utseende så man ska vara försiktig tycker jag. Det kan verkligen sätta spår…

  Gilla

 2. Så många som tycker så mycket. Har iof aldrig reagerat på att hon sett varken mager eller sjuk ut på något sätt. Vissa är smala, andra kraftigare byggt. Några som kan ställa till det är ofta BVC sköterskor tycker jag. Mitt barnbarn är tydligen mager, men samtidigt, hennes pappa var väldigt smalt byggt så inget konstigt,

  Gilla

 3. Jösses…. håller helt med dig.. jag var väldigt lång och väldigt smal som liten oavsett hur mycket jag åt. 😊
  Kom ikapp jag med 🤭
  Själv har jag fått i arv att jag blir brun bara jag sätter ut huvudet typ o får höra ” du är inte rädd om dig” …. vad svarar man på det?
  Jo det är jag , solar inte men visst 17 är jag ute precis som alla andra o har man hund så har man men inte solar jag speciellt mycket inte.
  Kul med ett ”vanligt” inlägg även om det är ett viktigt ämne

  Gilla

 4. Ingen har rätt att kommentera hur en annan ser ut. Självklart kan man ge komplimanger och säga snälla saker, men allt annat kan de låta bli. Jag har hört det mesta tror jag om mina döttrar. Den ena var jättesmal och liten, medan den andra är större och kraftigare. De får samma mat och jag ska säga att det barnet som åt bäst mat var den som är störst. Tänk om människor bara kunde lära sig att tänka till före de pratar om sådana saker. En släkting till mig kallade min yngsta för tjock och söt, kan säga att jag blev hyfsat sur och sa i från. Visst hon menade att dottern är söt, men snälla nån så behöver man inte slänga det i ansiktet på henne att hon är rund.
  Man får bita i från som en kobra. Kan säga att med äldsta dottern fick jag höra det samma som dig.

  Gilla

 5. Det är helt enkelt obegripligt att många har en sådan läggning att omgivningen måste kommenteras.
  Om man är lång/kort smal/tjock är man troligen väl medveten om detta.
  Enda gången man ska ställa liknande frågor är till närs vänner som plötsligt förändrats. Fråga som omsorg av sin vän

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.