Cheescake med hallon och ingefära

Här har ni en ny favorit och t.o.m en dunderhit att ha på midsommarbordet. Det är lite extra smak i då ingefäran ger en unik god smak.

Recept baserat på 10 portioner – ◍ Grön 6

Ingredienser

  • Digestivekex 12 st (använd osötade eller fullkorn)
  • Lättmargarin 40% 75 g
  • Ingefära 1tsk, malen
  • Gelatinblad 4 st
  • Färskost 7% 250 g
  • Fraiche 5% 2dl
  • Citron 1 st
  • Sötströ 85 g
  • Hallon 150 g – eller jordgubbar

Instruktioner

Lägg digestive i en stor plastpåse, förslut och krossa dem sedan fint med en kavel. Smält margarin och blanda med digestivesmulorna och malen ingefära. Tryck sedan ner i botten på en springform (22 cm). Sätt in i kylen i 1 timme. Lägg gelatin i kallt vatten 5 minuter tills det mjuknar. Häll av vattnet och pressa sedan ut eventuellt överskottsvatten. Blanda färskost och fraiche i en skål till en jämn smet. Blanda ner rivet skal från ½ citron, 2 msk pressad citronsaft och sötströ.

Smält det uppmjukade gelatinet i en liten kastrull på låg värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och vispa ner en klick av ostblandningen tills allt blandats. Blanda ner kastrullens innehåll i resterande ostblandning. Släng gärna i några bär också i ostblandningen så blir det en snygg effekt sedan då du ska äta den sedan. Häll upp fyllningen på kexbottnen. Låt stå i kylen i minst 3 timmar eller tills den stelnar. Ta försiktigt ut kakan från formen och dekorera med hallon eller som jag med jordgubbar och spara lite digestivekex att strö över för extra god touch.

➜ Receptkälla Cheesecake med hallon och ingefära Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Cheescake med hallon och ingefära

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.